Espirito de Baga 2017 0,5l, Pato & Wouters
24.90 
0,5 l
Bairrada
10 dnevi
00226
Na zalogi
+
Naši količinski popusti:
Količina 6+ 12+
Cena 24.15 € 23.66 €

Spoznajte fortificirano vino is sorte baga. Rubinasto rdeče barve z oljnato teksturo. Intenzivnih arom po črnem jagodičevju, z noto tobaka, čokolade, začimb in črnega popra. Gosposko, z intenzivno strukturo in bogatostjo, ki je v harmonihji z izraženimi tanini in svežino.

Globoke, rubinasto rdeče barve, oljnate teksture.

Intenzivnih arom po robidnici, črnem ribezu, češnji in slivi, sadnosti se pridružita še nota tobaka, začimb in črnega popra.

V ustih deluje gosposko, z intenzivno strukturo in bogatostjo, ki je v harmonihji med sladkobnostjo, izraženimi tanini in svežino. Ravno pravo razmerje med strukturo in  vina, krepkega telesa in dolge, elegantne obstojnosti. V pookusu zaznamo predvsem sadnost in arome zelišč.

 

Alkoholna stopnja:
18 %
Barva vina:
globoka rubinasto rdeča
Hiša:
Pato & Wouters
Letnik:
2017
Potencial staranja:
več kot 15 let
Priporočena temperatura serviranja:
10 - 12 °C
Sorta:
baga
Stil vina:
fortificirano rdeče vino z ostankom sladkorja
Ujemanje s hrano:
zorjeni siri, siri s plemenito plesnijo, sladice na osnovi čokolade in črnega jagodičevja
Velikost steklenice:
0,5 l
Vinifikacija:
v drozgo iz grozdja smo dodali lasten vinski destilat iz bage, za tem smo vino zoreli 24 mesecev v rabljenih velikih sodih iz hrasta (pipas)
Regija:
Bairrada

Napišite prvo mnenje o tem izdelku!

Napiši mnenje

Filipa Pato in William WoutersVina Filipe Pato in Williama Woutersa so plod čarobnega sodelovanja med ženo in možem. Njuna filozofija je preprosta: ustvariti pristna vina brez ličil, ki izražajo resnično naravo vinogradov, iz katerih prihajajo.

Vino pridelujeta zgolj iz avtohtonih sort. Baga, Bical, Arinto, Cercial in Maria Gomes so sorte, ki ustvarjajo vina z dušo in karakterjem. Sestava tal, mikroklimatski faktorji in edinstvene lege so idealni pogoji za pridelavo izvrstnega grozdja po principih biodinamike.

V kleti nežno ravnajo z grozdjem, z minimalno intervencijo in strogim spremljanjem vina, kar omogoča, da se sorta popolnoma izrazi. Ultimativno vina Filipa Pato & William Wouters izražajo "terroir", ki nastane kot rezultat združitve znanja, umetnosti in narave. Tako pridelanim vinom pravijo, da so "brez ličil" - prav vsako, s svojim izraženim značajem.

Filipa Pato je priznana vinogradnica v Bairradi. Diplomirala na univerzi v Coimbri kot kemijski inženir, svoje vinogradniške veščine pa je izpopolnjevala v Bordeauxu v Franciji, Mendozi v Argentini in Margaret Riverju v Avstraliji ter z očetom Luisom Patom, upornikom Bage.

William Wouters je kuhar, sommelier in restavrator. Prihaja iz gostinske družine iz belgijskega Antwerpna. Je sommelier prvak in nekdanji glavni kuhar belgijske nogometne reprezentance na svetovnem prvenstvu v Braziliji in evropskem pokalu v Franciji.

Filipa in William skupaj delita vse svoje izkušnje: ljubezen do hrane in vina, srečanja z odličnimi vinogradniki, sommelierji in ljubitelji vina z vsega sveta ter čarobno, neizčrpno kulturo sveta vina. Danes je za Filipo in Williama Ois do Bairro središče njunega vinskega vesolja. Z gosti z veseljem delita vso svojo strast do hrane in vina in svojo filozofijo: pijte in jejte lokalno ter razmišljajte globalno.

Filipa Pato in William WoutersVina Filipe Pato in Williama Woutersa so plod čarobnega sodelovanja med ženo in možem. Njuna filozofija je preprosta: ustvariti pristna vina brez ličil, ki izražajo resnično naravo vinogradov, iz katerih prihajajo.

Vino pridelujeta zgolj iz avtohtonih sort. Baga, Bical, Arinto, Cercial in Maria Gomes so sorte, ki ustvarjajo vina z dušo in karakterjem. Sestava tal, mikroklimatski faktorji in edinstvene lege so idealni pogoji za pridelavo izvrstnega grozdja po principih biodinamike.

V kleti nežno ravnajo z grozdjem, z minimalno intervencijo in strogim spremljanjem vina, kar omogoča, da se sorta popolnoma izrazi. Ultimativno vina Filipa Pato & William Wouters izražajo "terroir", ki nastane kot rezultat združitve znanja, umetnosti in narave. Tako pridelanim vinom pravijo, da so "brez ličil" - prav vsako, s svojim izraženim značajem.

Filipa Pato je priznana vinogradnica v Bairradi. Diplomirala na univerzi v Coimbri kot kemijski inženir, svoje vinogradniške veščine pa je izpopolnjevala v Bordeauxu v Franciji, Mendozi v Argentini in Margaret Riverju v Avstraliji ter z očetom Luisom Patom, upornikom Bage.

William Wouters je kuhar, sommelier in restavrator. Prihaja iz gostinske družine iz belgijskega Antwerpna. Je sommelier prvak in nekdanji glavni kuhar belgijske nogometne reprezentance na svetovnem prvenstvu v Braziliji in evropskem pokalu v Franciji.

Filipa in William skupaj delita vse svoje izkušnje: ljubezen do hrane in vina, srečanja z odličnimi vinogradniki, sommelierji in ljubitelji vina z vsega sveta ter čarobno, neizčrpno kulturo sveta vina. Danes je za Filipo in Williama Ois do Bairro središče njunega vinskega vesolja. Z gosti z veseljem delita vso svojo strast do hrane in vina in svojo filozofijo: pijte in jejte lokalno ter razmišljajte globalno.

Drugi izdelki te hiše