Grjanc 9 2018, UOU

Grjanc 9 2018, UOU
28.00 
  • Velikost steklenice: 0,75 l
  • Regija: Brda
00196
Ni na zalogi/dobavljivo
+
Naši količinski popusti:
Količina 6+ 12+
Cena 27.16 € 26.60 €

Naročite fantastično rdeče vino sonaravne pridelave kleti UOU. Grjanc 9 je vino iz 9 sort, vinogradi pa ležijo v Goriških Brdih. Za k mesu, začinjenim jedem in divjačini,

UOU vina so pridelana iz grozdja opuščenih vinogradov. Trte do skoraj 90 let starih vinogradov imajo karakter. Konzorcij opuščenih vinogradov jih je s skrbnostjo in predanostjo le očistil, podsadil in okrepil, da so na stara leta zaživeli novo mladost. Tako kot se je večala njihova rodnost, se je pričela širiti tudi neformalna skupina majhnih vinarjev in njihovih pomočnikov konzorcija. Med vinskimi terasami, oljkami in ob kozarcu žlahtne kapljice se že leta zbirajo prijatelji iz različnih vetrov, različnih starosti z različnimi zadolžitvami znotraj konzorcija. Vina UOU so rezultat vztrajnosti, prijateljstva in dobre volje skupine ljudi znotraj konzorcija. Združuje jih želja po ohranjanju starejših vinskih sort, sonaravnem načinu pridelave vin in seveda prijetni družbi. Združuje jih edinstvena in težko primerljiva življenjska energija gospodarja, Marinka Pintarja.

Rdeče suho vino, ki je dobilo ime po devetih sortah vinograda Na Grjancu, lege v Cerovem, se ponaša s temno rubinasto barvo in prijetno cvetico po gozdnih sadežih. Gre za toplo, možato in bogato rdeče vino, ki je v ustih lepo mehko in žametno. Pohvali pa se lahko tudi z dolgim zatonom, ki užitek ob pitju lepo nadgradi. Vino, ki ga lahko postrežemo k izrazitim mesnim jedem, domačim suhim in prekajenim mesninam ter divjačini.

Alkoholna stopnja:
14%
Barva vina:
temna rubinasta
Hiša:
UOU
Letnik:
2018
Potencial staranja:
10 let in več
Priporočena temperatura serviranja:
15 °C
Sorta:
merlot, refošk, cipro, cabernet sauvignon, maločrn, syrah, gamay, vranac...
Stil vina:
suho
Ujemanje s hrano:
divjačina, žar, zrezek (steak)
Velikost steklenice:
0,75 l
Vinifikacija:
lastne kvasvke, maceracija 14 do 20 dni, hrastovi sodi 16 mescev
Regija:
Brda

Napišite prvo mnenje o tem izdelku!

Napiši mnenje

Najbolj priljubljeno