Vino ne tako globoke rdeče barve, z bogatim izrazom sorte Garnache na nosu in v okusu. Rdeči divji sadeži in cvetlične note. Na začetku enostavno potem živahno s rahlimi tanini.
La Ínsula je majhem košček vinogradov, zasajen z Garnacho pred napadom filoksere ob koncu 19. stoletja. Na tem območju so necepljene trte na peščenem bregu ob reki Ebro in pokrivajo nekaj več kot 1000 kvadratnih metrov. Ta peščena tla so preprečila, da bi filoksera poškodovala trte!
Sorte grozdja: 100 % garnacha
Garnacha se prilagaja večini podnebij in tal ter zagotavlja zelo različna vina. Marsikje so ga sadili zaradi odpora na mrzlico in prepih, ponekod pa ga gojijo zaradi njegove moči do kuge kot oidij. Garnacha se izraža v široke spektru, odvisno od tal, na katerih je zasajen in od pridelka. Grozdje vinograda La Ínsula je neverjetno dobro na svojo peščeno zemljo.
Grozdje je obirano ročno, v majhnih 700 kg zabojih. Fermentacija je potekala v majhni nerjavni posodi.
Po fermentaciji je bilo vino pretočeno v 500-litrski hrastov sod, kjer se je spontano razvila jabolčno-mlečna fermentacija. Po tem je vino strano 14 mesecev.
To je drugi letnik vina La Insula. Napolnjenih je bilo 650 steklenic.
NAGRADE IN PRIZNANJA
Napišite prvo mnenje o tem izdelku!
Miguel Merino je ena najmanjših kleti iz območja Rioja Alta. Gre za butično klet, ki svojo filozofijo kroji skozi sledenje eleganci. Leta 1994 jo je ustanovil Miguel Merino, ki je po dolgih letih izvažanja španskih vin po celem svetum uresničil svoje sanje o majhni in butični vinski kleti 'bodegi'.
Za svoj sedež je izbral Briones, eno najlepših vasi Rioje in, kar je še pomembneje, vas okoli katere so posajeni najstarejši vinogradi tega območja. Vsi njihovi vinogradi so v okolici vasice in so bili zasajeni med 1929 in 2001. Miguel z družino obdeluje skoraj 13 hektarjev in na leto pridela okoli 55.000 kg grozdja.
Ukvarjajo se s tradicionalnim in trajnostnim vinogradništvom, brez uporabe herbicidov ter z veliko ročnega dela. Trgatev poteka ročno. Gre za zelo majhno, butično klet (ekipa 4 oseb), ki upravičeno velja za eno vodilnih tako imenovanega novega vala Rioja vin. Vina izvažajo v 23 držav. Na leto vstekleničijo približno 60.000 steklenic, ki jih sestavlja 7 različnih vin.
Miguel Merino je ena najmanjših kleti iz območja Rioja Alta. Gre za butično klet, ki svojo filozofijo kroji skozi sledenje eleganci. Leta 1994 jo je ustanovil Miguel Merino, ki je po dolgih letih izvažanja španskih vin po celem svetum uresničil svoje sanje o majhni in butični vinski kleti 'bodegi'.
Za svoj sedež je izbral Briones, eno najlepših vasi Rioje in, kar je še pomembneje, vas okoli katere so posajeni najstarejši vinogradi tega območja. Vsi njihovi vinogradi so v okolici vasice in so bili zasajeni med 1929 in 2001. Miguel z družino obdeluje skoraj 13 hektarjev in na leto pridela okoli 55.000 kg grozdja.
Ukvarjajo se s tradicionalnim in trajnostnim vinogradništvom, brez uporabe herbicidov ter z veliko ročnega dela. Trgatev poteka ročno. Gre za zelo majhno, butično klet (ekipa 4 oseb), ki upravičeno velja za eno vodilnih tako imenovanega novega vala Rioja vin. Vina izvažajo v 23 držav. Na leto vstekleničijo približno 60.000 steklenic, ki jih sestavlja 7 različnih vin.