Globoke, rubniasto rdeče barve z gosto teksturo.
Arome so intenzivne in razkrivajo češnjo, slivo, vijolico, tudi sladke začimbe.
V ustih deluje mehko z dobro vgrajenimi alkoholi. Kisline so mladostne, tanini se zaokrožajo, obenem pa ponudi tudi mineralno slanost. Vino intenzivnosti, srednje obstojne elegance in polnega telesa.
Pravo vino za razvajanje in uživanje.
VINOGRAD
39 let star vinograd iz Quinta do Manoella z jugo-zahodnimi ekspozicijami. Zvrst 60 % touriga nacional, 25 % touriga franca, 10 % tinta roriz in 5 % tinta francisca.
VINIFIKACIJA
Trgatev je potekala 20. septembra v idealnih vremenskih pogojih. Vse grozdje so ročno presortirali in razpecljali. Grozdje so zdrozgali z nogami v lagares iz granita 12 ur. Sledila je 8-dnevna fermentacija mošta v posodah iz nerjavnega jekla. Za tem je vino zorelo v rabljenih hrastovih sodih 16 mesecev.
PRIDELANIH STEKLENIC
54.391 steklenic prostorninre 75 cl in 800 magnum steklenic.
ANALITIČNI PODATKI
Alkoholna stopnja: 14 % vol. Alc.
Skupne kisline: 5,5 g/L
Hlapne kisline: 0,5 g/L
pH: 3,60
Skupni ekstrakti: 31,8 g/L
Skupni sladkorji: < 0,6 g/L
OCENE IN PRIZNANJA
Napišite prvo mnenje o tem izdelku!
Wine & Soul se nahaja v osrčju doline reke Douro, najbolj znane portugalske vinske dežele in obsega več slikovitih vinogradov. To inovativno, a rustikalno vinsko klet sta 2001 ustanovila Jorge Serôdio Borges in njegova žena Sandra Tavares da Silva, ki sta želela svoje bogate izkušnje prenesti v vinsko klet, ki bi na mednarodni ravni predstavila tradicionalne sorte in terroir doline Douro.
Lokacije vinogradov
Sprva je Wine & Soul obsegal samoten vinograd Pintas, ki se nahaja v dolini Pinhão v Cima Corgo. Skozi leta pa sta svojo posest razširila na nove lokacije, kot je veličastna Quinta da Manoella. Parcele z več kot 80 let starimi vinogradi, se nahajajo na terasah, ki so jih pred stoletjem oblikovali z dinamitom. Zidovi, zgrajeni iz skrilavca ščitijo trto, preprečujejo erozijo in krepijo to idilično pokrajino.
Filozofija vinarstva
Wine & Soul številni svetovni kritiki čislajo zaradi svojih karakternih vin, ki vsa predstavljajo izjemen terroir dežele Douro. Prednost dajejo naravnemu kmetovanju brez rabe kemičnih gnojil, pesticidov ali herbicidov. Namakanje je minimalno in se izvaja le ročno, za skoraj vso fermentacijo pa se uporabljajo avtohtone kvasovke.
Zaradi strmih pobočij in ozke širine teras vse grozdje obirajo ročno. Grozdje drozgajo na stari način, s stopali v granitnih lagares. Zaradi nežnosti postopka so tanini fini, svilnati. Vsa vina so starana v francoskih barikih, ali tradicionalnih sodih iz portugalskega oreha.
Jorge Serôdio Borges in Sandra Tavares da Silva, lastnika/vinarja mož in žena, ki stojita za Wine & Soul, imata dolgo zgodovino vinarstva. Pred tem je bil Jorge Serôdio Borges enolog v Niepoortu. Zdaj je poleg lastništva Wine & Soul lastnik kleti Passadouro z družino Bohrmann. Sandra Tavares da Silva pa velja za prvo žensko vinarko v Douru. Izkušnje je pridobivala v Quinta do Vale D. Maria v Douru in na posestvu svoje družine Chocapalha v Estremaduri.
Wine & Soul se nahaja v osrčju doline reke Douro, najbolj znane portugalske vinske dežele in obsega več slikovitih vinogradov. To inovativno, a rustikalno vinsko klet sta 2001 ustanovila Jorge Serôdio Borges in njegova žena Sandra Tavares da Silva, ki sta želela svoje bogate izkušnje prenesti v vinsko klet, ki bi na mednarodni ravni predstavila tradicionalne sorte in terroir doline Douro.
Lokacije vinogradov
Sprva je Wine & Soul obsegal samoten vinograd Pintas, ki se nahaja v dolini Pinhão v Cima Corgo. Skozi leta pa sta svojo posest razširila na nove lokacije, kot je veličastna Quinta da Manoella. Parcele z več kot 80 let starimi vinogradi, se nahajajo na terasah, ki so jih pred stoletjem oblikovali z dinamitom. Zidovi, zgrajeni iz skrilavca ščitijo trto, preprečujejo erozijo in krepijo to idilično pokrajino.
Filozofija vinarstva
Wine & Soul številni svetovni kritiki čislajo zaradi svojih karakternih vin, ki vsa predstavljajo izjemen terroir dežele Douro. Prednost dajejo naravnemu kmetovanju brez rabe kemičnih gnojil, pesticidov ali herbicidov. Namakanje je minimalno in se izvaja le ročno, za skoraj vso fermentacijo pa se uporabljajo avtohtone kvasovke.
Zaradi strmih pobočij in ozke širine teras vse grozdje obirajo ročno. Grozdje drozgajo na stari način, s stopali v granitnih lagares. Zaradi nežnosti postopka so tanini fini, svilnati. Vsa vina so starana v francoskih barikih, ali tradicionalnih sodih iz portugalskega oreha.
Jorge Serôdio Borges in Sandra Tavares da Silva, lastnika/vinarja mož in žena, ki stojita za Wine & Soul, imata dolgo zgodovino vinarstva. Pred tem je bil Jorge Serôdio Borges enolog v Niepoortu. Zdaj je poleg lastništva Wine & Soul lastnik kleti Passadouro z družino Bohrmann. Sandra Tavares da Silva pa velja za prvo žensko vinarko v Douru. Izkušnje je pridobivala v Quinta do Vale D. Maria v Douru in na posestvu svoje družine Chocapalha v Estremaduri.