Nossa Calcário Baga 2017, Pato & Wouters MAGNUM 1,5 L
69.90 
1,5 l
Bairrada
00225
Na zalogi
+
Naši količinski popusti:
Količina 6+ 12+
Cena 67.80 € 66.41 €

Spoznajte izjemno, biodinamično pridelano rdeče vino iz sorte baga. Globoke rubinasto rdeče barve, intenzivne sadnosti, zeliščnosti in sladkih začimb. Mladostno po karakterju in izjemnim potencialom za staranje.

Rdeče vino pridelano iz 80 let starih vinogradov sorte baga.

Globoke, neprosojne, rubinasto rdeče barve in goste teksture.

Cvetica je fina in intenzivna. Zaznavamo intenzvino sadnost, višnjo, črno jagodičevje, pa note mediteranskih zelišč in sladkih začimb.

V ustih deluje mladostno, zaznavamo mehkobo a se zakrije za poudarjeno svežino in tanini. Prvine, ki nakazujejo njegov dolg potencial za staranje, obenem pa ga delajo idealnega za gastronomske podvige.

Baga, ki ne deluje rustikalno, ampak se razkriva kot mladosten dolgoprogaš.

Na voljo v zelo omejeni količini. Napolnjenih je bilo zgolj 500 magnum steklenic!

Alkoholna stopnja:
12,5 %
Barva vina:
globoka rubinasto rdeča
Hiša:
Pato & Wouters
Letnik:
2017
Potencial staranja:
7 + let
Priporočena temperatura serviranja:
12 - 14 °C
Prostornina:
1,5 l
Sorta:
baga
Stil vina:
rdeče polno
Ujemanje s hrano:
Preprosto pripravljene jedi iz jagnjetine, govedine, teletine, goloba, račke, fazana, jerebice, zajca ali jelenov file. Tudi ob priželjcu, telečjih ledvicah in jetrcih (praženo na čebuli). Tudi z močnim sirom (Ami de Chambertin, Niza amanteigado, Castelo
Vinifikacija:
ročno obrano in selekcionirano grozdje, delno razpecljano grozdje, maceracija s spontano alkoholno fermentacijo v odprtih lesenih posodah (lagares) s pigeage. Po fermentaciji vino zori v rabljenih 500 in 600 litrskih rabljenih sodih (pipas) in enem 2000 l
Regija:
Bairrada

Napišite prvo mnenje o tem izdelku!

Napiši mnenje

Filipa Pato in William WoutersVina Filipe Pato in Williama Woutersa so plod čarobnega sodelovanja med ženo in možem. Njuna filozofija je preprosta: ustvariti pristna vina brez ličil, ki izražajo resnično naravo vinogradov, iz katerih prihajajo.

Vino pridelujeta zgolj iz avtohtonih sort. Baga, Bical, Arinto, Cercial in Maria Gomes so sorte, ki ustvarjajo vina z dušo in karakterjem. Sestava tal, mikroklimatski faktorji in edinstvene lege so idealni pogoji za pridelavo izvrstnega grozdja po principih biodinamike.

V kleti nežno ravnajo z grozdjem, z minimalno intervencijo in strogim spremljanjem vina, kar omogoča, da se sorta popolnoma izrazi. Ultimativno vina Filipa Pato & William Wouters izražajo "terroir", ki nastane kot rezultat združitve znanja, umetnosti in narave. Tako pridelanim vinom pravijo, da so "brez ličil" - prav vsako, s svojim izraženim značajem.

Filipa Pato je priznana vinogradnica v Bairradi. Diplomirala na univerzi v Coimbri kot kemijski inženir, svoje vinogradniške veščine pa je izpopolnjevala v Bordeauxu v Franciji, Mendozi v Argentini in Margaret Riverju v Avstraliji ter z očetom Luisom Patom, upornikom Bage.

William Wouters je kuhar, sommelier in restavrator. Prihaja iz gostinske družine iz belgijskega Antwerpna. Je sommelier prvak in nekdanji glavni kuhar belgijske nogometne reprezentance na svetovnem prvenstvu v Braziliji in evropskem pokalu v Franciji.

Filipa in William skupaj delita vse svoje izkušnje: ljubezen do hrane in vina, srečanja z odličnimi vinogradniki, sommelierji in ljubitelji vina z vsega sveta ter čarobno, neizčrpno kulturo sveta vina. Danes je za Filipo in Williama Ois do Bairro središče njunega vinskega vesolja. Z gosti z veseljem delita vso svojo strast do hrane in vina in svojo filozofijo: pijte in jejte lokalno ter razmišljajte globalno.

Filipa Pato in William WoutersVina Filipe Pato in Williama Woutersa so plod čarobnega sodelovanja med ženo in možem. Njuna filozofija je preprosta: ustvariti pristna vina brez ličil, ki izražajo resnično naravo vinogradov, iz katerih prihajajo.

Vino pridelujeta zgolj iz avtohtonih sort. Baga, Bical, Arinto, Cercial in Maria Gomes so sorte, ki ustvarjajo vina z dušo in karakterjem. Sestava tal, mikroklimatski faktorji in edinstvene lege so idealni pogoji za pridelavo izvrstnega grozdja po principih biodinamike.

V kleti nežno ravnajo z grozdjem, z minimalno intervencijo in strogim spremljanjem vina, kar omogoča, da se sorta popolnoma izrazi. Ultimativno vina Filipa Pato & William Wouters izražajo "terroir", ki nastane kot rezultat združitve znanja, umetnosti in narave. Tako pridelanim vinom pravijo, da so "brez ličil" - prav vsako, s svojim izraženim značajem.

Filipa Pato je priznana vinogradnica v Bairradi. Diplomirala na univerzi v Coimbri kot kemijski inženir, svoje vinogradniške veščine pa je izpopolnjevala v Bordeauxu v Franciji, Mendozi v Argentini in Margaret Riverju v Avstraliji ter z očetom Luisom Patom, upornikom Bage.

William Wouters je kuhar, sommelier in restavrator. Prihaja iz gostinske družine iz belgijskega Antwerpna. Je sommelier prvak in nekdanji glavni kuhar belgijske nogometne reprezentance na svetovnem prvenstvu v Braziliji in evropskem pokalu v Franciji.

Filipa in William skupaj delita vse svoje izkušnje: ljubezen do hrane in vina, srečanja z odličnimi vinogradniki, sommelierji in ljubitelji vina z vsega sveta ter čarobno, neizčrpno kulturo sveta vina. Danes je za Filipo in Williama Ois do Bairro središče njunega vinskega vesolja. Z gosti z veseljem delita vso svojo strast do hrane in vina in svojo filozofijo: pijte in jejte lokalno ter razmišljajte globalno.

Drugi izdelki te hiše