antoniolo-logo 0,75
Osso San Grato Gattinara DOCG Riserva 2017, Antoniolo
78.00 
Piemont
10 dnevi
00782
26 izdelek (i)
+
Srce Piemonta v kozarcu! Barva je rubinasto rdeča z izrazitimi granatnimi odtenki, vonjave pa bogate in prelepe: cvetje, sadje, začimbe, vrtnice, gozdne vonjave. V ustih je vino polno, strukturirano in elegantno. Mojstrsko ravnovesje!

Gattinara "Osso San Grato" je simbol Piemonta, eden najvišjih izrazov Garttinare, robustnega in kompleksnega rdečega vina, ki je 36 mesecev zorel v hrastovih sodih. 

Sestava: 100% nebbiolo

Barva je rubinasto rdeča z izrazitimi granatnimi odtenki. Vino ima kompleksno cvetico z notami cvetja, sadja, začimb, vrtnice in gozdnih not. V ustih se občuti struktura in eleganca, telo in finesa, vse v mojstrskem ravnovesju. 

Alkoholna stopnja:
14%
Barva vina:
rubinasto rdeča z granatnimi odtenki
Hiša:
Antoniolo
Letnik:
2017
Potencial staranja:
15 - 25 let
Priporočena temperatura serviranja:
18 - 20°C
Prostornina:
0,75
Sorta:
nebbiolo
Stil vina:
suho
Ujemanje s hrano:
testenine z bolj kompleksno omako, starani siri, rdeče meso, divjačina, svinjina
Vinifikacija:
zorenje 36 mesecev v sodih
Regija:
Piemont

Napišite prvo mnenje o tem izdelku!

Napiši mnenje
Za mnoge je Antoniolo najpomembnejša referenčna posest v Gattinari, najbolj znani apelaciji Alto Piemonte. Danes klet vodita sestra in brat, Lorella in Alberto Antoniolo, leta 1948 pa je vinarijo ustanovil njun dedek Mario. V 50. in 60. letih 20. stoletja, ko je veliko Italijanov bežalo s podeželja zaradi dela v tovarnah v Piemontu, je Antoniolo pograbil najboljše vinograde na tem območju. Do sedemdesetih let prejšnjega stoletja so imeli zavidljivo zbirko Gattinarinega vrhunskega cruja, vključno z monopolom v vinogradu Osso San Grato. Leta 1974 je Rosanna Antoniolo, Mariova hči in Albertova ter Lorellina mati, sprejela predlog najslavnejšega italijanskega vinskega novinarja Luigija Veronellija in ustekleničila svoji Osso San Grato in San Francesco kot vini iz enega vinograda. Čeprav je nekaj proizvajalcev v Langheju to že počelo, je bilo za Gattinaro revolucionarno. Danes ima posest 14 hektarjev vinogradov, brat in sestra pa sledita strogim smernicam matere pionirke.

Fermentacije potekajo počasi v betonskih sodih z avtohtonimi kvasovkami in vse Gattinare se starajo tako dolgo kot Riserve, tudi tiste z letnikom 2015.

Upravljanje vinogradov: Integrirano zatiranje škodljivcev z nizkimi odmerki bakra in žvepla brez uporabe kemičnih gnojil. Vinu dodajo zelo nizke odmerke žvepla.

In še nekaj utrinkoviz vinskega sveta:

»Gattinarajeva gonilna sila je tiha, drobna 75-letna babica po imenu Rosanna Antoniolo.« – Wine Sepctator

»Ena od referenčnih točk v Gattinari.«—Antonio Galloni, Vinous

»Antoniolove steklenice vsebujejo najboljše iz dediščine severnega Piemonta. S trdno strukturo in samo na videz suhljati lahko preživijo desetletja, medtem ko vsa njihova veličina postane očitna takoj.« — Gambero Rosso

Za mnoge je Antoniolo najpomembnejša referenčna posest v Gattinari, najbolj znani apelaciji Alto Piemonte. Danes klet vodita sestra in brat, Lorella in Alberto Antoniolo, leta 1948 pa je vinarijo ustanovil njun dedek Mario. V 50. in 60. letih 20. stoletja, ko je veliko Italijanov bežalo s podeželja zaradi dela v tovarnah v Piemontu, je Antoniolo pograbil najboljše vinograde na tem območju. Do sedemdesetih let prejšnjega stoletja so imeli zavidljivo zbirko Gattinarinega vrhunskega cruja, vključno z monopolom v vinogradu Osso San Grato. Leta 1974 je Rosanna Antoniolo, Mariova hči in Albertova ter Lorellina mati, sprejela predlog najslavnejšega italijanskega vinskega novinarja Luigija Veronellija in ustekleničila svoji Osso San Grato in San Francesco kot vini iz enega vinograda. Čeprav je nekaj proizvajalcev v Langheju to že počelo, je bilo za Gattinaro revolucionarno. Danes ima posest 14 hektarjev vinogradov, brat in sestra pa sledita strogim smernicam matere pionirke.

Fermentacije potekajo počasi v betonskih sodih z avtohtonimi kvasovkami in vse Gattinare se starajo tako dolgo kot Riserve, tudi tiste z letnikom 2015.

Upravljanje vinogradov: Integrirano zatiranje škodljivcev z nizkimi odmerki bakra in žvepla brez uporabe kemičnih gnojil. Vinu dodajo zelo nizke odmerke žvepla.

In še nekaj utrinkoviz vinskega sveta:

»Gattinarajeva gonilna sila je tiha, drobna 75-letna babica po imenu Rosanna Antoniolo.« – Wine Sepctator

»Ena od referenčnih točk v Gattinari.«—Antonio Galloni, Vinous

»Antoniolove steklenice vsebujejo najboljše iz dediščine severnega Piemonta. S trdno strukturo in samo na videz suhljati lahko preživijo desetletja, medtem ko vsa njihova veličina postane očitna takoj.« — Gambero Rosso