Passion 2017, Kupljen

Passion 2017, Kupljen
30.90 
  • Velikost steklenice: 0,75 l
00136
On backorder
+
Naši količinski popusti:
Količina 6+ 12+
Cena 29.97 € 29.36 €

Rdeče vino polnega telesa, pridelano iz zvrsti modri pinot. Cvetica spomni na gozdne jagode, temne češnje, slivo, gozdne sadeže, s fino noto dima in vanilje.

Modri pinot sodi med najstarejše sorte na planetu in je eno najbolj elegantnih rdečih vin tega sveta. Slovi po nežni barvi, ki kmalu preide v granatne odtenke, in po cvetici, ki spominja na zrele jagode. V Slovenijo je prišel že leta 1822, a Vino Kupljen kljub temu sodi med pionirje te sorte – pridelujejo ga od začetka 80. let prejšnjega stoletja.

Passion – strast – pove, da gre za eno od sort, ki so ji v kleti Kupljen še posebej predani. Passion pridelajo samo v najodličnejših letnikih, iz izbranih grozdov z najboljših leg. Na trg ga postavijo po 18 mesecih zorenja v lesenih sodih francoskega hrasta in po šestih mesecih ležanja v steklenicah. Premore odličen potencial staranja in ga lahko hranimo tudi do dve desetletji.

Cvetica je intenzivnejša, zelo zrela, a nikakor prezrela, saj jasno pove, da smo v vinogradih s hladnejšo klimo. Spominja na gozdne jagode, temne češnje, slivo, gozdne sadeže, s fino noto dima in vanilje. V ustih je suho, spet se pokažejo rdeči sadeži, ki smo jih zaznali na nosu; je polnejšega telesa, s pridihom toplega, a z obilico elegance ter kompleksnim karakterjem zrelega modrega pinota iz hladnih krajev. Telo je polno.

Alkoholna stopnja:
14%
Barva vina:
srednje globoka granatna
Letnik:
2017
Potencial staranja:
20 let
Priporočena temperatura serviranja:
16°C
Sorta:
modri pinot
Stil vina:
suho
Ujemanje s hrano:
Odlično se poda k mesnim jedem, kot so teletina v omaki z jurčki, goveji steak, pečena svinjina, pa tudi k rižotam ali testeninam z jurčki ali šampinjoni.
Velikost steklenice:
0,75 l
Vinifikacija:
Passion pridelajo samo v najodličnejših letnikih, iz izbranih grozdov z najboljših leg. Na trg ga postavijo po 18 mesecih zorenja v lesenih sodih francoskega hrasta in po šestih mesecih ležanja v steklenicah.

Napišite prvo mnenje o tem izdelku!

Napiši mnenje

Najbolj priljubljeno