Pintas 2019, Wine & Soul JEROBOAM 3 L
390.90 
3,0 l
Douro
00471
Na zalogi
+

Razvajajte se ob Pintas, vinu z intenzvinimi aromami, ki razkrivajo črno češnjo, slivo, črni ribez, murvo sledijo sladke začimbe in grafit. Vino intenzivnosti, krepkega telesa in zelo dolge obstojnosti. Vino plemenitega karakterja.

Globoko, ekstratno rubinasto rdeče s škrlatnim odtenkom in zelo gosto teksturo.

Arome so intenzvine in razkrivajo črno češnjo, slivo, črni ribez, murvo sledijo sladke začimbe in grafit.

Vino deluje mehkobno, z dobro vgrajenimi alkoholi. Sveža in tanini delujejo mladostno, žametasto. Vino intenzivnosti, krepkega telesa in zelo dolge obstojnosti. Vino plemenitega karakterja.

VINOGRAD
89 let star vinograd v katerem uspeva več kot 40 različnih, mešano zasajenih avtohtonih sort.

VINIFIKACIJA
Trgatev je potekala med 14. septembra v idealnih vremenskih pogojih. Vse grozdje so ročno presortirali in razpecljali. Grozdje so zdrozgali z nogami v lagares iz granita. Sledila je 10-dnevna fermentacija mošta. Za tem je vino zorelo v francoskih barrique sodčkih 20 mesecev.

PRIDELANIH STEKLENIC
5.900 steklenic prostorninre 75 cl, 300 magnum steklenic, 44 jeroboam steklenic, 15 5-litrskih steklenic, 12 9-litrskih steklenic in 6 12-litrskih steklenic.

ANALITIČNI PODATKI
Alkoholna stopnja: 14,5 % vol. Alc.
Skupne kisline: 6,2 g/L
Hlapne kisline: 0,6 g/L
pH: 3,59
Skupni ekstrakti: 37,9 g/L
Skupni sladkorji: < 0,6 g/L

Alkoholna stopnja:
14,5 %
Barva vina:
globoka, rubinasto rdeča barva
Hiša:
Wine & Soul
Letnik:
/
Potencial staranja:
7 let in več
Priporočena temperatura serviranja:
14 - 16 °C
Prostornina:
3,0 l
Sorta:
zvrst več kot 40 rdečih avtohtonih sort
Stil vina:
bogato rdeče vino
Ujemanje s hrano:
jedi z račko, janjetino, svinjetino, divjačino
Vinifikacija:
pecljano grozdje so drozgali z nogami v lagares iz granita, za tem je vino fermentiralo 10 dni, sledilo je 20 mesečno zorenje v francoskih barrique sodčkih
Regija:
Douro

Napišite prvo mnenje o tem izdelku!

Napiši mnenje

Jorge Serôdio Borges in Sandra Tavares da SilvaWine & Soul se nahaja v osrčju doline reke Douro, najbolj znane portugalske vinske dežele in obsega več slikovitih vinogradov. To inovativno, a rustikalno vinsko klet sta 2001 ustanovila Jorge Serôdio Borges in njegova žena Sandra Tavares da Silva, ki sta želela svoje bogate izkušnje prenesti v vinsko klet, ki bi na mednarodni ravni predstavila tradicionalne sorte in terroir doline Douro.

Lokacije vinogradov
Sprva je Wine & Soul obsegal samoten vinograd Pintas, ki se nahaja v dolini Pinhão v Cima Corgo. Skozi leta pa sta svojo posest razširila na nove lokacije, kot je veličastna Quinta da Manoella. Parcele z več kot 80 let starimi vinogradi, se nahajajo na terasah, ki so jih pred stoletjem oblikovali z dinamitom. Zidovi, zgrajeni iz skrilavca ščitijo trto, preprečujejo erozijo in krepijo to idilično pokrajino.

Filozofija vinarstva
Wine & Soul številni svetovni kritiki čislajo zaradi svojih karakternih vin, ki vsa predstavljajo izjemen terroir dežele Douro. Prednost dajejo naravnemu kmetovanju brez rabe kemičnih gnojil, pesticidov ali herbicidov. Namakanje je minimalno in se izvaja le ročno, za skoraj vso fermentacijo pa se uporabljajo avtohtone kvasovke.

Zaradi strmih pobočij in ozke širine teras vse grozdje obirajo ročno. Grozdje drozgajo na stari način, s stopali v granitnih lagares. Zaradi nežnosti postopka so tanini fini, svilnati. Vsa vina so starana v francoskih barikih, ali tradicionalnih sodih iz portugalskega oreha.

Jorge Serôdio Borges in Sandra Tavares da Silva, lastnika/vinarja mož in žena, ki stojita za Wine & Soul, imata dolgo zgodovino vinarstva. Pred tem je bil Jorge Serôdio Borges enolog v Niepoortu. Zdaj je poleg lastništva Wine & Soul lastnik kleti Passadouro z družino Bohrmann. Sandra Tavares da Silva pa velja za prvo žensko vinarko v Douru. Izkušnje je pridobivala v Quinta do Vale D. Maria v Douru in na posestvu svoje družine Chocapalha v Estremaduri.

Jorge Serôdio Borges in Sandra Tavares da SilvaWine & Soul se nahaja v osrčju doline reke Douro, najbolj znane portugalske vinske dežele in obsega več slikovitih vinogradov. To inovativno, a rustikalno vinsko klet sta 2001 ustanovila Jorge Serôdio Borges in njegova žena Sandra Tavares da Silva, ki sta želela svoje bogate izkušnje prenesti v vinsko klet, ki bi na mednarodni ravni predstavila tradicionalne sorte in terroir doline Douro.

Lokacije vinogradov
Sprva je Wine & Soul obsegal samoten vinograd Pintas, ki se nahaja v dolini Pinhão v Cima Corgo. Skozi leta pa sta svojo posest razširila na nove lokacije, kot je veličastna Quinta da Manoella. Parcele z več kot 80 let starimi vinogradi, se nahajajo na terasah, ki so jih pred stoletjem oblikovali z dinamitom. Zidovi, zgrajeni iz skrilavca ščitijo trto, preprečujejo erozijo in krepijo to idilično pokrajino.

Filozofija vinarstva
Wine & Soul številni svetovni kritiki čislajo zaradi svojih karakternih vin, ki vsa predstavljajo izjemen terroir dežele Douro. Prednost dajejo naravnemu kmetovanju brez rabe kemičnih gnojil, pesticidov ali herbicidov. Namakanje je minimalno in se izvaja le ročno, za skoraj vso fermentacijo pa se uporabljajo avtohtone kvasovke.

Zaradi strmih pobočij in ozke širine teras vse grozdje obirajo ročno. Grozdje drozgajo na stari način, s stopali v granitnih lagares. Zaradi nežnosti postopka so tanini fini, svilnati. Vsa vina so starana v francoskih barikih, ali tradicionalnih sodih iz portugalskega oreha.

Jorge Serôdio Borges in Sandra Tavares da Silva, lastnika/vinarja mož in žena, ki stojita za Wine & Soul, imata dolgo zgodovino vinarstva. Pred tem je bil Jorge Serôdio Borges enolog v Niepoortu. Zdaj je poleg lastništva Wine & Soul lastnik kleti Passadouro z družino Bohrmann. Sandra Tavares da Silva pa velja za prvo žensko vinarko v Douru. Izkušnje je pridobivala v Quinta do Vale D. Maria v Douru in na posestvu svoje družine Chocapalha v Estremaduri.

Drugi izdelki te hiše