Rdeče 2016, Gordia

Rdeče 2016, Gordia
22.00 
  • Velikost steklenice: 0,75 l
  • Regija: Slovenska Istra
00155
Ni na zalogi/dobavljivo
+
Naši količinski popusti:
Količina 6+ 12+
Cena 21.34 € 20.90 €

Uživajte v krepkem in kulinaričnem rdečem vinu iz Slovenske Istre. Organsko vino Gordia Rdeče je kompleksno, meditativno in hkrati dober spremljevalec krožnikov. Odlikuje ga lepa aromatika in ravnovesje.

Bio rdeča je mešanica cabernet sauvignona, merlota in syraha, ki so predstavljeni v približno enakih delih. Trta je stara 14 let in sajena na flišu na nadmorski višini med 100 in 120 metri. Vinograd je spektakularne amfiteatralne oblike, obrnjen proti jugozahodu s čudovitim razgledom na Koprski zaliv.

Grozdje se obira ročno, ko je prezrelo. Vsaka od sort se vinificira ločeno. Sledi maceracija v odprtih kadih do 4 tedne brez nadzora temperature. Po nežnem stiskanju mlado vino dve leti zori v rabljenih hrastovih sodih.

Na koncu vse tri sorte združijo, da dva meseca zorijo v nerjavečih posodah. Stekleničenje poteka brez filtracije in z minimalnim dodatkom žvepla. Vino v steklenicah zori še šest mesecev, preden pride na trg.

Gordia rdeče ima globoko, rubinasto rdečo barvo z gosto teksturo. Arome so intenzivne in zapeljive - črni ribez, robide, posušena aronija, janež, nota sladkega korena, posušene rdeče vrtnice, črni poper, nageljnove žbice, cimet in lahke note grafita. Okus je intenziven, topel in mehak, prijetno osveži usta, tanini pa jih osušijo. Vino je elegantno z živahnim telesom, elegantno izražene in trajne obstojnosti.

Vino se bo lepo staralo.

Alkoholna stopnja:
14,5%
Barva vina:
rubinasta
Letnik:
2016
Potencial staranja:
7 - 10 let
Priporočena temperatura serviranja:
16°C
Sorta:
merlot, cabernet sauvignon, syrah
Stil vina:
suho
Ujemanje s hrano:
meso, začinjene jedi, jedi z žara
Velikost steklenice:
0,75 l
Vinifikacija:
Maceracija 35 dni, zorenje 36 mesecev v rabljenih hrastovih sodih, nefiltrirano in naravno bistreno
Vinska hiša:
Gordia
Regija:
Slovenska Istra

Napišite prvo mnenje o tem izdelku!

Napiši mnenje

Najbolj priljubljeno