Quinta do Infantado logo 0,75 l
Tawny Port Medimu dry, Quinta do Infantado
14.90 
Porto
00449
11 izdelek (i)
+

Okusite polsuhi Tawny Port iz Quinta do Infantado s poudarjenimi zaznavami suhe slive, rozine, pečenega rdečega jabolka in češnjeve marmelade, ki v zaključku ponuja karamelo, oreščke, vaniljo in cedro.

Globlje, opečnate barve z jantarnim odtenkom in oljno teksturo.

Poudarjena cvetica nakazuje tipiko tega stila. Zaznavamo suhe slive, rozine, pečeno rdečo jabolko in češnjevo marmelado, zaključek ponuja karamelo, oreščke, vaniljo in cedro.

Okus je topel, mehkoben in polsuh. Svežina je obilna, tanini so zaokroženi zaključek pa deluje mineralno. Portovec uravnovešenega karakterja, intenzivnega okusa, polnega telesa in dolge, elegantne obstojnosti.

VINOGRADI
Vinogradi razreda A (najvišja klasifikacija v dežele Douro). Ta Tawny portovec prihaja iz vinogradov s široko paleto plemenitih sort grozdja, ki uspevajo med 250 in 350 metrov nadmorske višine in so zasajeni v tleh iz skrilavca. Vsi vinogradi so obdelani po prinipih integrirane pridelave, s čimer želimo čim bolj zmanjšati negativne vplive na okolje.

PRIDELAVA
Ročno obrano grozdje so položili v 20 kg zabojčke in jih hitro pripeljali v klet. Delno razpecljane grozde so položili v mehanske lagares in jih strli. Pričela je delna in spontana alkoholna fermentacija, ki so jo ustavili z dotokom vinskega destilata. Vino je zorelo v 550-litrskih lesenih sodih (pipas), ki štejejo 50 in več let.

UŽIVANJE
Tawny Port Quinta do Infantado lahko uživate takoj. Svetujemo, da steklenico postavite v pokončen položaj dve uri pred odprtjem, saj se lahko na njenem dnu naredi vsedlina. Serviramo ga pri 12 do 15 °C.

Gre za polsuh, uravnotežen in eleganten Portovec, ki bo odlična spremljava različnim sladicam.

ANALITIČNI PODATKI
Alkoholna stopnja: 19,5 % vol. Alc.
pH: 3,56
Skupni ekstrakt: 101,4 g/L
Skupni sladkorji: 84 g/L

PRIDELANIH STEKLENIC
Letno ustekleničijo približno 15.000 individualno oštevilčenih steklenic.

NAGRADE IN PRIZNANJA

Alkoholna stopnja:
19,5 %
Barva vina:
opečnata z jantarnim odtenkom
Hiša:
Quinta do Infantado
Letnik:
/
Potencial staranja:
10 let
Priporočena temperatura serviranja:
12 - 15 °C
Prostornina:
0,75 l
Sorta:
zvrst rdečih lokalnih sort
Stil vina:
Tawny Port, fortificirano rdeče vino z ostankom sladkorja
Ujemanje s hrano:
samostojno, različne kompleksne sladice
Vinifikacija:
delno specljano grozdje je bilo strojno strto, spontano alkoholno fermentacijo so prekinili z dodatkom vinskega destilata, vino je zorelo v 50 in več let starih 550-litrskih hrastovih sodih (pipas)
Regija:
Porto

Napišite prvo mnenje o tem izdelku!

Napiši mnenje

Joao RoseiraQuinta do Infantado je zgodovinska posest, ki je v lasti družine Roseira že več kot stoletje. Gre za prave legende, ki so leta 1979 pokrenili vinsko revolucijo v pridelavi porto vina, saj so prvi pričeli s stekleničenjem portovcev na posesti v Douru. Do takrat so morali vsa vina namenjena portovcem prodati trgovcem v Vila Nova de Gaia, ti pa so skrbeli za prodajo pod svojimi imeni. Leta 1990 pa, kot prvi v dolini, pričnejo s konverzijo v ekološko pridelavo.

Ime "Infantado" izhaja iz "Infante" (portugalsko za "prestolonaslednik") saj je bila portugalska kraljeva družina tista, ki je zgradila vinsko klet leta 1816 in jo uporabljala kot rezidenca za pobiranje davkov v obliki grozdja in vina, ki so jim ga prinesli domači pridelovalci. João Roseira zdaj skrbi za vinograde in skupaj z družino in prijatleji skrbi za pridelavo vina.

Posest obsega 46 hektarjev in se nahaja na območju Covas do Douro v Cima Corgo, na severnem bregu reke Douro. Vsi vinogradi so, zaradi svojih odličnih leg, uvrščeni v razred A in uspevajo na nadmorski višini od 150 do 350 metrov. Grozdje, ki se uporablja za portovce Infantado, prihaja iz mešano zasajenih vinogradov, ki so stari tudi do 100 let. Ti dajejo zelo majhen pridelek in zelo koncentrirano grozdje, ki je idealno za pridelavo portovca.

Quinta do Infantado ponuja vrsto portovcev, ki se od komercialno bolj poznanih razlikujejo v svojem "vinskem" stilu. Večini portovcev dovolijo, da že v lagares (odprti bazeni v katerih mehanske noge strejo grozdje) pokrene spontana alkoholna fermentacija, ki jo ustavijo z dodatkom 77 % odstotkov vinskega destilata.

Njihovi portovci so še vedno sladki, a sodijo v polsuho (medium-dry) kategorijo. Pridelujejo široko paleto vin; od koncentriranega in nefiltriranega Late Bottled Vintage do bogatega in uravnoteženega Vintage Porta in okusnega, oreščkastega 10-Year-Old Tawny. White Port je pridelan iz sort Gouveio, Rabigato, Viosinho in Moscatel Galego in ga odlikujejo citrusi, z dobro uravnoteženo sladkobo.

Joao RoseiraQuinta do Infantado je zgodovinska posest, ki je v lasti družine Roseira že več kot stoletje. Gre za prave legende, ki so leta 1979 pokrenili vinsko revolucijo v pridelavi porto vina, saj so prvi pričeli s stekleničenjem portovcev na posesti v Douru. Do takrat so morali vsa vina namenjena portovcem prodati trgovcem v Vila Nova de Gaia, ti pa so skrbeli za prodajo pod svojimi imeni. Leta 1990 pa, kot prvi v dolini, pričnejo s konverzijo v ekološko pridelavo.

Ime "Infantado" izhaja iz "Infante" (portugalsko za "prestolonaslednik") saj je bila portugalska kraljeva družina tista, ki je zgradila vinsko klet leta 1816 in jo uporabljala kot rezidenca za pobiranje davkov v obliki grozdja in vina, ki so jim ga prinesli domači pridelovalci. João Roseira zdaj skrbi za vinograde in skupaj z družino in prijatleji skrbi za pridelavo vina.

Posest obsega 46 hektarjev in se nahaja na območju Covas do Douro v Cima Corgo, na severnem bregu reke Douro. Vsi vinogradi so, zaradi svojih odličnih leg, uvrščeni v razred A in uspevajo na nadmorski višini od 150 do 350 metrov. Grozdje, ki se uporablja za portovce Infantado, prihaja iz mešano zasajenih vinogradov, ki so stari tudi do 100 let. Ti dajejo zelo majhen pridelek in zelo koncentrirano grozdje, ki je idealno za pridelavo portovca.

Quinta do Infantado ponuja vrsto portovcev, ki se od komercialno bolj poznanih razlikujejo v svojem "vinskem" stilu. Večini portovcev dovolijo, da že v lagares (odprti bazeni v katerih mehanske noge strejo grozdje) pokrene spontana alkoholna fermentacija, ki jo ustavijo z dodatkom 77 % odstotkov vinskega destilata.

Njihovi portovci so še vedno sladki, a sodijo v polsuho (medium-dry) kategorijo. Pridelujejo široko paleto vin; od koncentriranega in nefiltriranega Late Bottled Vintage do bogatega in uravnoteženega Vintage Porta in okusnega, oreščkastega 10-Year-Old Tawny. White Port je pridelan iz sort Gouveio, Rabigato, Viosinho in Moscatel Galego in ga odlikujejo citrusi, z dobro uravnoteženo sladkobo.

Drugi izdelki te hiše