Vino ekstraktne, rubniasto rdeče barve in gosto.
Arome so poudarjene, razkošne. Zaznamo gozdnje jagode, črno češnjo, slivo. Najdemo tudi zaznave vijolice, vanilje, usnja, sladiča in evkaliptusa.
Vitola je intenzivnega okusa. Telo je krepko, obenem pa nas osveži. Tanini so žametasti in nakazujejo, da se bodo še zaokrožali. Vitola reserva je elegantno vino z zelo obstojnim, plememnitim in harmoničnim pookusom.
Sorte grozdja: tempranillo, graciano
Vitola Reserva je vino, ki nosi ime po vinogradu - Vitola. Vinograd gleda na severozahod in je bil zasajen okoli leta 1970 na obrobju vasice Briones. Gojitvena oblika je tradicionalna, kot grmičevje. Vinograd je zasajen na revnih tleh, stran od rodovitne doline, ki se razprostira ob reki Ebro, kar pomeni, da se trta tudi bolj trudi z dozorevanjem in s tem daje toliko boljši pridelek.
Ročno obrano grozdje so postavili v majhne zabojčke. Sledila je ročna selekcija najboljših grozov. Fermentacija je potekala v majhnih posodah iz nerjavnega jekla pri kontrolirani temperaturi do 28 ° Celzija. Izvedli so dva kratka remontage (prelivanje mošta čez klobuk) v prvi fazi fermentacije. Mlečni razkis je potekel spontano, takoj po alkoholni fermentaciji.
Vino je dve leti zorelo v 28 barik sodčkih iz francoskega in ameriškega hrasta, ob konstantni skrbi za polnost sodov. Vsakega pol leta je sledil pretko vina, da se je izločilo usedline.
Skupno so pridelali 8.225 setklenic.
Potencial staranja: 10 let in več
Servirna temperatura: 16 – 18 °C
NAGRADE IN PRIZNANJA
Napišite prvo mnenje o tem izdelku!
Miguel Merino je ena najmanjših kleti iz območja Rioja Alta. Gre za butično klet, ki svojo filozofijo kroji skozi sledenje eleganci. Leta 1994 jo je ustanovil Miguel Merino, ki je po dolgih letih izvažanja španskih vin po celem svetum uresničil svoje sanje o majhni in butični vinski kleti 'bodegi'.
Za svoj sedež je izbral Briones, eno najlepših vasi Rioje in, kar je še pomembneje, vas okoli katere so posajeni najstarejši vinogradi tega območja. Vsi njihovi vinogradi so v okolici vasice in so bili zasajeni med 1929 in 2001. Miguel z družino obdeluje skoraj 13 hektarjev in na leto pridela okoli 55.000 kg grozdja.
Ukvarjajo se s tradicionalnim in trajnostnim vinogradništvom, brez uporabe herbicidov ter z veliko ročnega dela. Trgatev poteka ročno. Gre za zelo majhno, butično klet (ekipa 4 oseb), ki upravičeno velja za eno vodilnih tako imenovanega novega vala Rioja vin. Vina izvažajo v 23 držav. Na leto vstekleničijo približno 60.000 steklenic, ki jih sestavlja 7 različnih vin.
Miguel Merino je ena najmanjših kleti iz območja Rioja Alta. Gre za butično klet, ki svojo filozofijo kroji skozi sledenje eleganci. Leta 1994 jo je ustanovil Miguel Merino, ki je po dolgih letih izvažanja španskih vin po celem svetum uresničil svoje sanje o majhni in butični vinski kleti 'bodegi'.
Za svoj sedež je izbral Briones, eno najlepših vasi Rioje in, kar je še pomembneje, vas okoli katere so posajeni najstarejši vinogradi tega območja. Vsi njihovi vinogradi so v okolici vasice in so bili zasajeni med 1929 in 2001. Miguel z družino obdeluje skoraj 13 hektarjev in na leto pridela okoli 55.000 kg grozdja.
Ukvarjajo se s tradicionalnim in trajnostnim vinogradništvom, brez uporabe herbicidov ter z veliko ročnega dela. Trgatev poteka ročno. Gre za zelo majhno, butično klet (ekipa 4 oseb), ki upravičeno velja za eno vodilnih tako imenovanega novega vala Rioja vin. Vina izvažajo v 23 držav. Na leto vstekleničijo približno 60.000 steklenic, ki jih sestavlja 7 različnih vin.