casa-ravella-logo 0,75
Cava Rose Brut Reserva, Casa Ravella
18.00 
5+1 gratis
Penedes
10 dnevi
00809
49 izdelek (i)
+
Cava rose iz hiše Casa Ravella je elegantna in majhnih, finih ter zelo dobro integriranih mehurčkov. Barva je bledo rožnata in sijoča, vonjave pa spomnijo na cvetlice in sveže sadje. V ustih je sveže, okusno in uravnovešeno. Pravi užitek!

Špansko peneče vino cava rose, zorjeno 24 mesecev. Odličen rezultat dveh velikih avtohtonih sort tega območja. Vino predstavlja bistvo in karakter zemlje, od koder prihaja. Elegantno in majhnih, finih in zelo dobro integriranih mehurčkov, ga odlikuje lepa svežina, ki poudari ravnovesje in okus ter podaljša njegovo aromatično obstojnost. 

Sestava: garnacha tinta, xarel-lo  

Vino je bledo rožnate barve in kristalnega, sijočega ter elegantnega videza z drobnimi mehurčki. Vonjave so aromatične in obstojne, fine in nežne  - cvetlične z notami svežega sadja. V ustih nas osveži, uživamo v okusnosti in uravnovešenosti. Zelo lepo špansko peneče vino.

Alkoholna stopnja:
11,5 %
Barva vina:
bledo rožnata
Hiša:
Casa Ravella
Potencial staranja:
3 - 5 let
Priporočena temperatura serviranja:
4 - 6 °C
Prostornina:
0,75
Sorta:
garnacha tinta, xarel - lo
Stil vina:
peneče
Ujemanje s hrano:
raki in školje, bela riba, perutnina
Vinifikacija:
tradicionalna metoda, 24 mesecev zorenja
Regija:
Penedes

Napišite prvo mnenje o tem izdelku!

Napiši mnenje
Dobrodošli v špansko vinsko regijo Penedes, ki slovi tudi po peneči cavi, v družinsko vinsko klet Casa Ravella, ki je z vinom povezana že od leta 1567. V tleh njihovih vinogradov so našli sedimente koralnega grebena iz miocenskega obdobja, kar kaže, da je bila njihova zemlja davno tega pod morsko gladino.

Za zemljo na območju 25 km zahodno od Barcelone, kjer se nahaja Casa Ravella, je značilna ilovnata in prepustna prst na apnenčasti podlagi z nizko vsebnostjo organskih snovi.

Casa Ravella je zavezana okolju prijazni obdelavi vinogradov in ekološkemu kmetijstvu, registriranemu v katalonskem svetu ekološke kmetijske proizvodnje (CCPAE). Njihov cilj je pridelovati vino brez ogrožanja naravnih virov in tako skrbeti tudi za prihodnjie generacije. Z vinogradi že leta ravnajo zgolj ekološko.

Z uporabo trajnostno usmerjenega kmetijstva, okolju prijaznimi gnojili in skrbjo za ohranitev rastlin želijo izboljšati biološke lastnosti zemlje. Vinograd s spontano vegetacijo, ki zagotavlja biotsko raznovrstnost in rodovitnost, daje prsti veliko življenja.

Po spremljanju zrelosti jagod in prvem strogem postopku selekcije grozdja v vinogradu se grozdne jagode ročno potrga in v majhnih zabojčkih prepelje v vinsko klet.

Pri pridelavi vin Casa Ravella uporablja samo grozdje iz lastne proizvodnje, s fermentacijo pri kontroliranih temperaturah pa vino ohrani vse svoje organoleptične lastnosti.

Dobrodošli v špansko vinsko regijo Penedes, ki slovi tudi po peneči cavi, v družinsko vinsko klet Casa Ravella, ki je z vinom povezana že od leta 1567. V tleh njihovih vinogradov so našli sedimente koralnega grebena iz miocenskega obdobja, kar kaže, da je bila njihova zemlja davno tega pod morsko gladino.

Za zemljo na območju 25 km zahodno od Barcelone, kjer se nahaja Casa Ravella, je značilna ilovnata in prepustna prst na apnenčasti podlagi z nizko vsebnostjo organskih snovi.

Casa Ravella je zavezana okolju prijazni obdelavi vinogradov in ekološkemu kmetijstvu, registriranemu v katalonskem svetu ekološke kmetijske proizvodnje (CCPAE). Njihov cilj je pridelovati vino brez ogrožanja naravnih virov in tako skrbeti tudi za prihodnjie generacije. Z vinogradi že leta ravnajo zgolj ekološko.

Z uporabo trajnostno usmerjenega kmetijstva, okolju prijaznimi gnojili in skrbjo za ohranitev rastlin želijo izboljšati biološke lastnosti zemlje. Vinograd s spontano vegetacijo, ki zagotavlja biotsko raznovrstnost in rodovitnost, daje prsti veliko življenja.

Po spremljanju zrelosti jagod in prvem strogem postopku selekcije grozdja v vinogradu se grozdne jagode ročno potrga in v majhnih zabojčkih prepelje v vinsko klet.

Pri pridelavi vin Casa Ravella uporablja samo grozdje iz lastne proizvodnje, s fermentacijo pri kontroliranih temperaturah pa vino ohrani vse svoje organoleptične lastnosti.