Dobrodošli pri Dobrem Vinu!
 
Sva Mateja in Rok, ustanovitelja spletne trgovine Dobro vino, kamor naju je pripeljala ljubezen do odličnih vin iz ekološko pridelanega grozdja.
 
Vse skupaj se je začelo pred leti v Cannesu, ko sva se udeležila festivala in v lokalni vinoteki čisto po naključju odkrila novo dimenzijo vina. Razočarana nad roseji, ki so se pili na festivalu in so kljub majhni popiti količini pustili posledice naslednji dan, so bila vina v vinoteki pravo odkritje! Lepa mineralnost in igrivost, a kanček več resnobe, certificirana ekološka pridelava ter visoka kakovost so naju v trenutku spremenili v privrženca provansalskih rosejev.
 
Najprej sva z njimi založila domačo vinoteko in navdušila še prijatelje, ki so se nama kmalu pridružili pri naročilih. Nato sva se odločila, da so vina enostavno predobra, da jih ne bi ponesla med slovenske vinoljube. In  tako se je rodilo Dobro Vino.
 
Naš nabor vin vztrajno širimo in danes vam lahko ponudimo širok nabor vin pomembnejših evropskih dežel. Z vsemi vinarji, ki jih najdete v naši ponudbi, sva stkala prav posebne vezi. Naši partnerji so butični kletarji, s katerimi deliva vrednote - prisegajo na tradicijo, prepleteno s sodobnimi biodinamičnimi iznajdbami. Svoje terroirje izbirajo z največjo mero skrbnosti. S trajnostnim delovanjem pomagajo obnavljati zemljo in njene sadove ter skrbijo, da bodo lahko tudi naši zanamci uživali v dobrotah, ki so na voljo nam.
 
Dobro Vino je nastalo iz strasti do vina, do vsega dobrega in dobrodejnega. Veseli smo, da z vami lahko delimo našo vizijo in vas skozi požirek izjemnega vina odpeljemo v krasne terroirje. Člani naše ekipe smo se skozi leta tudi vinsko izobrazili, zato vam bomo z veseljem pomagali, če potrebujete nasvet pri izbiri.
 
Pijmo zmerno, preudarno in odgovorno. Pijmo dobro in naravno.
 
Mateja in Rok Ban, ustanovitelja