Dobrodošli pri Dobrem Vinu!

 

Mateja in Rok sva zakrivila, da so odlična francoska vina iz ekološko pridelanega grozdja danes na voljo tudi v Sloveniji.

 

Vse skupaj se je začelo pred leti v Cannesu, ko sva se udeležila festivala in v lokalni vinoteki čisto po naključju odkrila novo dimenzijo vina. Razočarana nad roseji, ki so se pili na festivalu in so kljub majhni popiti količini pustili posledice naslednji dan, so bila vina v vinoteki pravo odkritje! Lepa mineralnost in igrivost, a kanček več resnobe, certificirana ekološka pridelava ter visoka kakovost so naju v trenutku spremenili v privrženca provansalskih rosejev.

 

Najprej sva z njimi založila domačo vinoteko in navdušila še prijatelje, ki so se nama kmalu pridružili pri naročilih. Nato sva se odločila, da so vina enostavno predobra, da jih ne bi ponesla med slovenske vinoljube. In  tako se je rodilo Dobro Vino.

 

Danes vam poleg organsko pridelanih provansalskih vin nudimo tudi prave francoske šampanjce. Z vinarji sva stkala prav posebne vezi in ponosna sva na vsako etiketo, ki jo najdete v naši spletni trgovini. Naši partnerji so butični kletarji, ki se ponašajo z najbolj priznanimi in tudi najbolj zahtevnimi ekološkimi certifikati  ter verjamejo v iste vrednote kot midva - prisegajo na tradicijo, prepleteno s sodobnimi biodinamičnimi inovacijami. Svoje terroirje izbirajo z največjo mero skrbnosti. S trajnostnim delovanjem pomagajo obnavljati zemljo in njene sadove ter skrbijo, da bodo lahko tudi naši zanamci uživali v dobrotah, ki so na voljo nam.

 

Dobro Vino je nastalo iz strasti do vina, do vsega dobrega in dobrodejnega. Veseli smo, da z vami lahko delimo našo vizijo in vas skozi požirek izjemnega vina odpeljemo v krasne francoske terroirje. V ekipi imamo tudi dve diplomi III. stopnje iz poznavanja vina - WSET (Wine & Spirit Education Trust) in Sommelier (Association de la Sommellerie Internationale). Če potrebujete nasvet pri izbiri, bomo z veseljem pomagali.

 

Pijmo zmerno, preudarno in odgovorno. Pijmo dobro in naravno.

 

Mateja in Rok Ban, ustanovitelja