Splošni pogoji poslovanja

Navedene izdelke Vino d.o.o. prodajamo zgolj preko spletne trgovine www.dobrovino.si, (»spletna trgovina«, »spletno mesto«, »naše spletno mesto«) pod splošnimi pogoji, ki so tu navedeni. Ti splošni pogoji poslovanja urejajo način delovanja spletne trgovine www.dobrovino.si, ki jo upravlja Vino d.o.o., Kamniška ulica 47, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju »mi«, »ponudnik«, »Vino d.o.o.«), pravice in obveznosti ponudnika in obiskovalcev spletne strani www.dobrovino.si ter uporabnikov, ki izvršijo nakup (v nadaljevanju »vi«, »uporabnik«, «kupec«).

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine www.dobrovino.si so sestavljeni v skladu z veljavnim Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) in na podlagi priporočil GZS ter mednarodnih kodeksov za spletno in elektronsko poslovanje.  Kot uporabnik spletnega mesta www.dobrovino.si in kupec produktov Vina d.o.o. potrjujete, da ste seznanjeni s celotnim besedilom splošnih pogojev poslovanja na spletni strani www.dobrovino.si ter se z njimi strinjate.

V Vino d.o.o. vam kot uporabniku ob oddaji naročila preko naše spletne trgovine zagotavljamo naslednje informacije:

 • identiteto podjetja,
 • kontaktne podatke, ki vam kot uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo z nami,
 • bistvene značilnosti izdelkov,
 • dostopnost artiklov,
 • pogoje dostave izdelkov,
 • jasno in nedvoumno določene cene, iz katerih je razvidno, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop
 • način plačila,
 • časovno veljavnost ponudbe.

V Vino d.o.o. smo predani varovanju zaupnosti osebnih podatkov uporabnikov našega spletnega mesta v skladu z določili veljavnega Zakona o varstvu osebnih podatkov in Splošne uredbe EU o varstvu podatkov. Zbrane podatke uporabljamo izključno za namene uporabe in delovanja spletnega mesta, kar vključuje predvsem, a ne omejeno na, izvedbo naročila in dostave ter s tem povezane aktivnosti, pošiljanje naših ponudb, informativnih gradiv, računov, sporočil, ki potrjujejo naročila in ostale dokumentacije, ki je potrebna za uspešno izvedbo prodaje, oglaševanja in/ali dostave izdelkov. Osebnih podatkov in kontaktnih informacij ne bomo uporabljali v druge namene ter jih brez vašega dovoljenja kot uporabnika spletnega mesta ne bomo razkrili tretjim osebam. Osebne podatke zbiramo tako, da jih posredujete vi, uporabniki spletnega mesta. Osebni podatki, ki jih zbiramo, so naslednji:

 • ime in priimek,
 • naslov,
 • telefonska številka in
 • e-mail naslov.

V kolikor nam kot uporabnik ne želite razkriti vaših navedenih osebnih podatkov, naročila in dostave izdelkov Vina d.o.o. ne bo mogoče izvesti.

Spletna trgovina lahko samodejno zbira še nekatere druge podatke o strojni in programski opremi vašega računalnika, kot je naslov vašega IP, vrsta brskalnika, imena domen, čas dostopanja in naslovi spletnih strani, ki ste jih obiskali v naši spletni trgovini. Te podatke uporabljamo izključno za izračun splošne statistike o uporabi spletne trgovine in za njeno optimizacijo. S tem, ko spletno stran uporabljate, se šteje, da s tem soglašate.

Vaše zbrane osebne podatke bomo hranili le toliko časa, kolikor je potrebno za namene njihovega zbiranja. Od družbe Vino d.o.o. lahko kadarkoli zahtevate dostop do vaših navedenih osebnih podatkov, njihov popravek, izbris podatkov in/ali omejitev obdelave. Imate tudi pravico ugovarjati obdelavi podatkov, ugovarjati prenosljivosti podatkov in pravico vložiti pritožbo pri Informacijski pooblaščenki RS kot nadzornemu organu. V Vino d.o.o. smo sprejeli ustrezne tehnične in organizacijske ukrepe, s katerimi varujemo osebne podatke in preprečujemo dostop nepooblaščenih oseb. Vsi navedeni podatki se nahajajo na varovanem strežniku v Sloveniji, z varovanim dostopom.

Vsak izdelek je v spletni trgovini predstavljen z ustreznimi osnovnimi in dodatnimi pojasnilnimi podatki ter ceno. Če želite določen izdelek kupiti, pritisnite na gumb “Dodaj v košarico”.

Nakupovalna košarica shranjuje izbrane izdelke ter kaže njihovo število.

 • Vsebino košarice lahko pregledate ob vsakem trenutku ter vanjo dodate izdelke ali iz nje izbrane izdelke odstranite.
 • Izbranim izdelkom lahko spremenite količino in s pritiskom na gumb “Posodobi košarico” se vam glede na spremenjeno količino preračuna celotna vrednost nakupa.
 • Izdelke v košarici lahko iz nje izbrišete s pritiskom na gumb “x.”

Naročeno blago boste, po potrditvi naročila s strani Vino d.o.o., prejeli v najkrajšem možnem času, najkasneje v roku 30 dni od sklenitve pogodbe.

Naročeno blago lahko prevzamete osebno na naslovu Vino d.o.o., Kamniška 49, 1000 Ljubljana.

Kupljeno blago vam lahko tudi dostavimo z dostavno službo DPD, ki za nas pogodbeno opravlja dostavo po Sloveniji.

Vse pošiljke so zavarovane in vam v primeru poškodovanja pošiljke, le-te zamenjamo z novo ali vam vrnemo denar.

V primeru naročil do 12. ure bo pošiljka predvidoma dostavljena v roku 2 delovnih dni.

Pošiljke ste dolžni prevzeti na naslovu, ki ste ga sami navedli v postopku nakupa.

V primeru, da ob dostavi niste dosegljivi, vas bodo predstavniki dostavljalca DPD obiskali še enkrat oziroma boste dobili obvestilo o prispeli pošiljki (če naslovnik ob poskusu dostave ni dosegljiv, bo dobil pisno obvestilo o času in kraju prevzema pošiljke).

Za izgubo ali poškodbe pošiljke odgovarja prevoznik – DPD Slovenija. Kot kupec morate o poškodbi ali izgubi pošiljke obvestiti prevoznika DPD in Vino d.o.o. Vino d.o.o. v primeru poškodbe ali izgube pošiljke pošlje novo takoj po prejemu obvestila.

Pogodbeni partner za dostavo naših pošiljk je DPD, vendar si Vino d.o.o. pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bi s tem lahko naročilo izpolnili bolj učinkovito.

Ob prevzemu blaga ste kot kupec dolžni preveriti količino in kvaliteto kupljenega blaga.

V primeru, da vam je kot kupcu blago dostavljeno v neprimerni količini ali kvaliteti, se v Vinu d.o.o. zavezujemo, da vam bomo na lastne stroške dostavili blago v količini in kvaliteti kot je navedena v potrditvi naročila.

V primeru, da dostava istovrstnega blaga ne bo mogoča iz kateregakoli razloga (razprodane zaloge, blaga se ne da več kupiti in/ali drugi primeri), imate kot kupec pravico zahtevati vračilo že plačane kupnine in že plačanih stroškov dostave blaga. Kupec in Vino d.o.o. se lahko tudi dogovorita, da se blago dostavi v kasnejšem roku, ko bo blago na voljo. Kupec potrjuje, da v tovrstnih primerih sporazumne dostave v kasnejšem roku od Vina d.o.o. nima pravice zahtevati povračila kupnine in/ali kakršnihkoli stroškov oz. zneskov, ne glede na pravni temelj, obdrži pa vse ostale pravice v skladu z določili 23. in 24. člena Zakona o varstvu potrošnikov.

Stroške dostave blaga krije kupec. Vino d.o.o. ne prevzema odgovornosti za škodo, ki nastane ob dostavi, izvršeni s strani dostavne službe DPD.

Vino d.o.o. v primerih višje sile ne jamči za navedene dostavne roke.

Vsa določila splošnih pogojev v zvezi z dostavo blaga na dom se razlagajo v smislu določil 42.-45. člena Zakona o varstvu potrošnikov.

Da. Izdelke lahko pošljete na katerikoli naslov znotraj ozemlja Republike Slovenije in EU. 

V kolikor želite, da je prejemnik izbranih izdelkov druga oseba kot naročnik oziroma plačnik naročila, potrdite tipko “Pošlji na drug naslov” in v obrazec vnesite zahtevane podatke za naslov prejemnika.

V primeru, da ste kupili izdelek kot darilo, tej pošiljki ne bomo priložili računa in prejemniku ne bo potrebno nič plačati, račun pa bomo poslali na naslov naročnika.

V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) imate kot kupec pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga Vinu d.o.o. sporočite, da odstopate od pogodbe.

Po določbi b 43. člena d člena ZVPot lahko kot kupec potrošnik obvestilo o odstopu predložite Vinu d.o.o. na obrazcu iz petega odstavka citiranega člena ZVPot, ali z nedvoumno izjavo, ki jo pošljete Vinu d.o.o. na elektronski naslov pijem@dobrovino.si iz katere jasno izhaja, da od pogodbe odstopate.

Obrazec za odstop od pogodbe izdelkov je na voljo TUKAJ.

Blago je potrebno vrniti Vinu d.o.o. najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe. Vrnjeno blago morate vrniti nepoškodovano, originalno zapakirano in v nespremenjeni količini podjetju Vino d.o.o.. Stroške vračila blaga plačate sami.

V kolikor ste odstopili od pogodbe, vam po prejemu blaga in pregledu ter potrditvi, da je blago nepoškodovano in v nespremenjeni količini, vrnemo vsa izvršena plačila. Vračilo vplačil bomo izvedli takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni po prejemu sporočila o odstopu ter prejemu vračila blaga. Prosimo vas, da ob vračilu blaga priložite račun za blago, osebne podatke ter transakcijski račun, kamor se bo kupnina vrnila.

Kot kupec in potrošnik odgovarjate za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga. Potrošnik (kupec) ne odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če ga podjetje ne seznani s pravico do odstopa od pogodbe skladno s 4. točko prvega odstavka 43. b člena. ZVPot.

Ponudnik vrne prejeto plačilo kupcu z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je le-ta uporabil, razen če je kupec izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če kupec zaradi tega ne nosi nobenih stroškov (43. d člen ZVPot).

Vino d.o.o. odgovarja za stvarne napake skladno z določili 37. člena Zakona o varstvu potrošnikov, s pojasnilom, da kot kupec potrošnik lahko uveljavljate svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvestite Vino d.o.o. v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. V obvestilu o napaki morate natančneje opisati napako, predložiti dokazila in Vinu d.o.o. omogočiti, da stvar pregleda.

Obvestilo o napaki lahko Vinu d.o.o. sporočite osebno, o čemer vam bomo v Vinu d.o.o., izdali potrdilo, ali pa to obvestilo pošljite na naslov Vino d.o.o., Kamniška 47, 1000 Ljubljana. Vino d.o.o. ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bilo blago izročeno.

Vse cene so v EUR in vključujejo davek na dodano vrednost, razen tistih, kjer je izrecno navedeno drugače. Vsa obračunska dokumentacija je sestavljena skladno z veljavno slovensko zakonodajo.

Cene navedene na strani www.dobrovino.si so cene izdelkov in ne vključujejo stroškov pošiljanja. Cena, izpisana ob koncu posameznega naročila je sestavljena iz stroška nakupa blaga, stroškov pošiljanja in morebitnih stroškov plačila.

V Vinu d.o.o. si pridržujemo pravico do spreminjanja cen brez predhodnega obvestila. Za potrebe posameznega naročila je veljavna tista cena blaga, ki je objavljena v trenutku, ko ste oddali naročilo za nakup blaga.

Vse cene veljajo samo za elektronsko naročilo izdelkov prek spletne trgovine.

Ponudba velja do prodaje zalog.

Plačilo v elektronski trgovini je mogoče le v enkratnem znesku.

Plačati je mogoče:

 • S kreditno kartico (Visa, Mastercard).

Vino d.o.o. si pridržuje pravico, da za določene ali vse izdelke ne ponudi vseh možnih načinov plačila. Prav tako si Vino d.o.o. pridržuje vse pravice do kakršnihkoli sprememb, delnih ali v celoti, kateregakoli načina plačila ali plačilnih pogojev, brez posebne najave. Kot kupec pa boste vselej še pred opravljenim nakupom seznanjeni tako z načini plačila kot tudi s plačilnimi pogoji.

Nakup vstopnic za dogodke, ki so v organizaciji Vino d. o. o. je možno opraviti v spletni trgovini dobrovino.si. 

V primeru odpovedi udeležbe na dogodku do najmanj 48 ur pred dogodkom vam znesek vrednosti vstopnic v celoti povrnemo na plačilno kartico. 

V primeru odpovedi udeležbe v manj kot 48 ur pred dogodkom, boste lahko deležni le 50 % vračila zneska vrednosti kupljenih vstopnic. 

V spletni trgovini Vino d.o.o. si v okviru razpoložljivih možnosti prizadevamo zagotavljati visoko stopnjo varnosti, jamstva pa Vino d.o.o. ne more podati. Nobena zaščita pa ne zagotavlja popolne zaščite pred vdorom v sistem ali zlorabe kartice oziroma identitete, zato predlagamo, da ste pozorni na naslednje:

O svojem naročilu boste seznanjeni po elektronski pošti. Vino d.o.o. od svojih strank nikoli ne zahteva celotnih podatkov o številkah kreditnih kartic, uporabniških imen in osebnih gesel ali drugih podatkov, s katerimi bi lahko nepooblaščena oseba na kakršenkoli način prišla na nezakonit način do vaših osebnih podatkov. Vsako pošto ali drugo sporočilo, v kateri bi oseba, ki se predstavlja za zaposlenega ali kakorkoli povezanega z Vino d.o.o. ali prodajalca, od vas zahtevala karkoli, s čimer bi lahko prišla do zgoraj navedenih podatkov, štejte za brezpredmetno. Vsak tak poskus pa takoj javite na naslov pijem@dobrovino.si.

Za varne avtorizacije in transakcije s kreditnimi karticami skrbi podjetje Six Payment Services. Avtorizacije kreditnih kartic se vršijo v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah. Podatki o karticah se ne beležijo na naših strežnikih.

Vino d.o.o. je imetnik in nosilec vseh pravic intelektualne lastnine na vseh vsebinah, upodobitvah in informacijah (vse v najširšem smislu) na spletni strani www.dobrovino.si (»Intelektualna lastnina Vino d.o.o.«) Za kakršnokoli uporabo intelektualne lastnine Vino d.o.o. je potrebno izrecno vnaprejšnje pisno soglasje Vino d.o.o.

Morebitni spori med uporabnikom in Vino d.o.o., ki izvirajo ali so v kakršnikoli povezavi z spletno trgovino, se rešujejo sporazumno. Vino d.o.o. v skladu s tretjim odstavkom 32. člena Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (ZIsRPS) potrošnike obvešča, da ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov, kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z ZIsRPS.

Uporabnik lahko odda pritožbo podjetju Vino d.o.o. na e-poštni naslov pijem@dobrovino.si. Vsako pritožbo bomo obravnavali tekoče in konstruktivno. V kolikor spora ne bo mogoče rešiti sporazumno, bo spor reševalo pristojno sodišče v Ljubljani ob uporabi slovenskega prava.

Spletno mesto www.dobrovino.si je bilo zasnovano z namenom omogočiti splošne informacije o produktih Vino d.o.o. Vsebine spletnega mesta so informativnega značaja. Vino d.o.o. ne prevzema nikakršne odgovornosti za točnost in popolnost objavljenih podatkov in/ali za kakršno koli škodo, ki bi bila uporabniku spletnega mesta povzročena kot posledica uporabe informacij na spletnem mestu. Pridržujemo si pravico, da uporabnike napotimo na druge strani svetovnega spleta in ne prevzemamo nikakršne odgovornosti za njihovo vsebino.

Z vzdrževanjem vsebin spletnega mesta bomo skušali zagotavljati točnost in ažurnost podatkov, vendar ne jamčimo in ne prevzemamo odgovornosti za njihovo točnost ter celovitost. Vsi uporabniki objavljeno vsebino uporabljajo na lastno odgovornost. Pridržujemo si pravico do spreminjanja, dodajanja ali odstranitve spletnih strani (v celoti ali delno) brez predhodnega opozorila in ne prevzemamo odgovornosti za kakršne koli posledice takšnih sprememb.

Vino d.o.o. ne prevzema nikakršne odgovornosti za kakršnokoli okvaro vaše strojne ali programske opreme zaradi obiska in operiranja s stranmi elektronske trgovine ali za kakršnokoli škodo, povzročeno z izdelki, ali ki je v kakršnikoli zvezi z izdelki, kupljenimi v elektronski trgovini, razen tiste, izrecno določene s zavezujočimi določili veljavne zakonodaje na ozemlju Republike Slovenije.

Zaradi razlogov tehnične ali druge narave poslovanje preko naše elektronske spletne trgovine ali celo sam dostop do spletne trgovine občasno lahko ni mogoč. Vino d.o.o. si pridržuje pravico, da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi prodajo nekaterih ali celo vseh izdelkov ali da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi dostop do strani elektronske spletne trgovine ali drugače omeji ali ustavi poslovanje spletne elektronske trgovine.

Slike izdelkov so simbolične in nujno ne odražajo v celoti dejanskega stanja izdelka.

Izdajanje in dostava vina in žganih pijač se lahko izvede samo osebam, starejšim od 18 let. Zato mora biti kupec v času oddaje naročila polnoleten. V nasprotnem primeru Vino d.o.o. odstopa od pogodbe s takojšnjim učinkom. Kot kupec/uporabnik s strinjanjem s splošnimi pogoji potrjujete, da ste starejši od 18 let. Minister za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.

Spletna trgovina Vino d.o.o. si pridružuje pravico do sprememb Splošnih pogojev kadarkoli oz. brez predhodnega obvestila.

Zadnja sprememba: 15. 01. 2024.

PRIJAVI SE NA E-NOVICE

Scroll to Top