Politika zasebnosti

Zasebnost in varstvo osebnih podatkov

V Vinu d.o.o. smo predani varovanju zaupnosti osebnih podatkov uporabnikov našega spletnega mesta v skladu z določili veljavnega Zakona o varstvu osebnih podatkov in Splošne uredbe EU o varstvu podatkov. Zbrane podatke uporabljamo izključno za namene uporabe in delovanja spletnega mesta, kar vključuje predvsem, a ne omejeno na, izvedbo naročila in dostave ter s tem povezane aktivnosti, pošiljanje naših ponudb, informativnih gradiv, računov, sporočil, ki potrjujejo naročila in ostale dokumentacije, ki je potrebna za uspešno izvedbo prodaje, oglaševanja in/ali dostave izdelkov. Osebnih podatkov in kontaktnih informacij ne bomo uporabljali v druge namene ter jih brez vašega dovoljenja kot uporabnika spletnega mesta ne bomo razkrili tretjim osebam. Osebne podatke zbiramo tako, da jih posredujete vi, uporabniki spletnega mesta. Osebni podatki, ki jih zbiramo, so naslednji:

  • ime in priimek,
  • naslov,
  • telefonska številka in
  • e-mail naslov.

V kolikor nam kot uporabnik ne želite razkriti vaših navedenih osebnih podatkov, naročila in dostave izdelkov Vina d.o.o. ne bo mogoče izvesti.

Spletna trgovina lahko samodejno zbira še nekatere druge podatke o strojni in programski opremi vašega računalnika, kot je naslov vašega IP, vrsta brskalnika, imena domen, čas dostopanja in naslovi spletnih strani, ki ste jih obiskali v naši spletni trgovini. Te podatke uporabljamo izključno za izračun splošne statistike o uporabi spletne trgovine in za njeno optimizacijo. S tem, ko spletno stran uporabljate, se šteje, da s tem soglašate.

Vaše zbrane osebne podatke bomo hranili le toliko časa, kolikor je potrebno za namene njihovega zbiranja. Od družbe Vino d.o.o. lahko kadarkoli zahtevate dostop do vaših navedenih osebnih podatkov, njihov popravek, izbris podatkov in/ali omejitev obdelave. Imate tudi pravico ugovarjati obdelavi podatkov, ugovarjati prenosljivosti podatkov in pravico vložiti pritožbo pri Informacijski pooblaščenki RS kot nadzornemu organu. V Vino d.o.o. smo sprejeli ustrezne tehnične in organizacijske ukrepe, s katerimi varujemo osebne podatke in preprečujemo dostop nepooblaščenih oseb. Vsi navedeni podatki se nahajajo na varovanem strežniku v Sloveniji, z varovanim dostopom.

Varnost nakupa

V spletni trgovini Vino d.o.o. si v okviru razpoložljivih možnosti prizadevamo zagotavljati visoko stopnjo varnosti, jamstva pa Vino d.o.o. ne more podati. Nobena zaščita pa ne zagotavlja popolne zaščite pred vdorom v sistem ali zlorabe kartice oziroma identitete, zato predlagamo, da ste pozorni na naslednje: 

  • O svojem naročilu boste seznanjeni po elektronski pošti. Vino d.o.o. od svojih strank nikoli ne zahteva celotnih podatkov o številkah kreditnih kartic, uporabniških imen in osebnih gesel ali drugih podatkov, s katerimi bi lahko nepooblaščena oseba na kakršenkoli način prišla na nezakonit način do vaših osebnih podatkov.
  • Vsako pošto ali drugo sporočilo, v kateri bi oseba, ki se predstavlja za zaposlenega ali kakorkoli povezanega z Vino d.o.o. ali prodajalca, od vas zahtevala karkoli, s čimer bi lahko prišla do zgoraj navedenih podatkov, štejte za brezpredmetno. Vsak tak poskus, prosimo takoj posredujte na naslov pijem@dobrovino.si.

Za varne avtorizacije in transakcije s kreditnimi karticami skrbi podjetje Six Payment Services. Avtorizacije kreditnih kartic se vršijo v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah. Podatki o karticah se ne beležijo na naših strežnikih.

PRIJAVI SE NA E-NOVICE

Scroll to Top