Champagne Louise Brison

Posestvo Louise Brison se nahaja v v Noé les Mallets, cote des bars na jugu Aube, nekoč obsojena, zdaj dragocena žitnica šampanjca, ta cuvée je vinificiran s spoštovanjem naravne kislosti grozdja. Ta cuvée, vedno starinski in čisti Chardonnay, je izraz terroirja in odličnega leta.
Od leta 1927 uvrščen z oznako o poreklu, Aube ima več kot 7.650 hektarjev vinogradov. (Oznaka Champagne zajema skupno 34.000 hektarjev). Regija Aube, ki pokriva 25 % vinogradov šampanjca, proizvede četrtino od 300 milijonov steklenic, ki se vsako leto prodajo po vsem svetu.

Zgodba ukoreninjena v tleh Louise Brison je predvsem družinska zgodba o tehničnem znanju in človeških odnosih v štirih generacijah. Leta 1900 se je Louise Brison preživljala z nekaj hektarji vinske trte. v času, ko pridelava vina ni bila zelo donosna. Zahvaljujoč njeni vztrajnosti so prihodnje generacije lahko nadaljevale njeno delo in posestvo je dobilo novo smer leta 1991 s Francisom BRULEZOM, ki je začel proizvajati vintage šampanjec, zorjen v hrastovih sodih.

Glede na njeno globoko navezanost na to zemljo je bila Delphine BRULEZ, inženirka agronomije in enologinja, tista, ki se je spopadla z izzivom , da jo ohrani danes z naravnim razvojem v smeri ekološkega vinogradništva.

“Ponosna sem, da proizvajam šampanjec, ki prihaja iz veličastnega terroirja, ki ga je pred več kot 100 leti izbrala moja prababica Louise Brison. Začela je z ničemer ali skoraj nič, vendar je bila odločena, da bo obdržala in obdelovala to zemljo. Moje današnje delo je poklon tej veliki dami, ki je živela običajno življenje, a ustvarila izjemno prihodnost!

S proizvodnjo šampanjcev Louise Brison danes gradim svoj most med preteklostjo in prihodnostjo, v upanju, da sega skozi generacije. Včasih se je težko spopasti z vsakodnevnimi zahtevami našega dela. Še posebej, ko so trte v polni rasti. Če je narava prijazna, jo je lažje upravljati, in če se odloči biti muhasta, moramo biti sposobni premisliti svoje metode, sprejeti odločitve, da se prilagodimo, tako da pogoltnemo velik kos skromne pite. To so težki letniki ki nas učijo našega posla!”

Scroll to Top