Šampanjec Extra Brut, 2015, Champagne Louise Brison, 0,75l

41,00 

Izrazen in radodaren, nos se odpre z notami citrusov, belega sadja, popečenih not, mandljev in medu. Prefinjene dišave vrtnic se mešajo z dobro obvladano lesno noto. Okus je eleganten, zelo svež in uravnotežen.

Idealen aperitiv, odlično se poda k lososu v masleni omaki.

Ni na zalogi

Želite biti obveščeni, ko bo ta izdelek spet na zalogi?

Izrazen in radodaren, nos se odpre z notami citrusov, belega sadja, popečenih not, mandljev in medu. Prefinjene dišave vrtnic se mešajo z dobro obvladano lesno noto. Okus je eleganten, zelo svež in uravnotežen.

Zvest nosu in s čudovito strukturo, je ta letnik pravi vir navdiha z nenehno razvijajočimi se aromami, ki segajo od svežih citrusov in tonika do kandiranih arom viljamovke, suhe marelice, medu in celo voska. Popoln zaključek s čudovito harmonijo med strukturo in mineralnostjo.

Teža 1,5 kg
Regija

Šampanja

Sorta

50 % Pinot Noir, 50% Chardonnay

Hiša

Champagne Louise Brison

Alkoholna stopnja

12.5 %

Priporočena temperatura

4–6 °C

Država

FRANCIJA

Potencial staranja

10–15 let

Stil vina

Kompleksno peneče vino

Letnik

2015

Prostornina

0,75 l

Ujemanje s hrano

Aperitiv, losos v masleni omaki

Barva

Zlato rumena

Champagne Louise Brison

Posestvo Louise Brison se nahaja v v Noé les Mallets, cote des bars na jugu Aube, nekoč obsojena, zdaj dragocena žitnica šampanjca, ta cuvée je vinificiran s spoštovanjem naravne kislosti grozdja. Ta cuvée, vedno starinski in čisti Chardonnay, je izraz terroirja in odličnega leta. Od leta 1927 uvrščen z oznako o poreklu, Aube ima več kot 7.650 hektarjev vinogradov. (Oznaka Champagne zajema skupno 34.000 hektarjev). Regija Aube, ki pokriva 25 % vinogradov šampanjca, proizvede četrtino od 300 milijonov steklenic, ki se vsako leto prodajo po vsem svetu. Zgodba ukoreninjena v tleh Louise Brison je predvsem družinska zgodba o tehničnem znanju in človeških odnosih v štirih generacijah. Leta 1900 se je Louise Brison preživljala z nekaj hektarji vinske trte. v času, ko pridelava vina ni bila zelo donosna. Zahvaljujoč njeni vztrajnosti so prihodnje generacije lahko nadaljevale njeno delo in posestvo je dobilo novo smer leta 1991 s Francisom BRULEZOM, ki je začel proizvajati vintage šampanjec, zorjen v hrastovih sodih. Glede na njeno globoko navezanost na to zemljo je bila Delphine BRULEZ, inženirka agronomije in enologinja, tista, ki se je spopadla z izzivom , da jo ohrani danes z naravnim razvojem v smeri ekološkega vinogradništva. “Ponosna sem, da proizvajam šampanjec, ki prihaja iz veličastnega terroirja, ki ga je pred več kot 100 leti izbrala moja prababica Louise Brison. Začela je z ničemer ali skoraj nič, vendar je bila odločena, da bo obdržala in obdelovala to zemljo. Moje današnje delo je poklon tej veliki dami, ki je živela običajno življenje, a ustvarila izjemno prihodnost! S proizvodnjo šampanjcev Louise Brison danes gradim svoj most med preteklostjo in prihodnostjo, v upanju, da sega skozi generacije. Včasih se je težko spopasti z vsakodnevnimi zahtevami našega dela. Še posebej, ko so trte v polni rasti. Če je narava prijazna, jo je lažje upravljati, in če se odloči biti muhasta, moramo biti sposobni premisliti svoje metode, sprejeti odločitve, da se prilagodimo, tako da pogoltnemo velik kos skromne pite. To so težki letniki ki nas učijo našega posla!”

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top