Fleur de l’Europe Brut Nature, Champagne Fleury, 0,75 l

55,50 

Razvajajte se s prvim cuvee biodinamičnim šampanjcem iz sort modri pinot in chardonnay. Krasna zlata barva, aroma medu in akacije ter presenetljiva svežina in brezčasna eleganca bodo požgečkali vaše brbončice.

Razpoložljivost: 23 na zalogi

00793 00793 Categories , Tag

Spoznajte prvi biodinamični cuvée v Šampanji! Evropa, ki je bila priča padcu berlinskega zidu, je navdahnila ime tega vina. Eterični in cvetlični chardonnay šampanjcu doda prav posebno eleganco. Na začetku so vinu dodajali ekspedicijski liker, zadnjih 10 let pa tega ne počnejo več in šampanjec Fleur de L’Europe je popoldnoma brez dodatka.

Šampanjec Brut Nature je ekspresivne narave in izjemne elegance. Svetlo zlata barva se lepo dopolnjuje z aromo medu in akacije. Občutek v ustih je obilen in radodaren s presenetljivo svežino. To je lepo izdelano vino, osupljivo živahno, s pridihom mineralnosti.

Teža 1,5 kg
Regija

Šampanja

Sorta

85% pinot noir, 15% chardonnay

Hiša

Champagne Fleury

Alkoholna stopnja

12 %

Priporočena temperatura

4–6 °C

Država

FRANCIJA

Potencial staranja

10–15 let

Stil vina

Kompleksno peneče vino

Prostornina

0,75 l

Letnik

neletniški

Vinifikacija

58 % vina letnika 2015, ostalo rezerva vina, starana v hrastovih sodih. Vinifikacija v termo-reguliranih posodah. Malolaktična fermentacija. Brez dodanega sladkorja oz. brez ekspedicijskega likerja.

Ujemanje s hrano

Bela riba na žaru, lažje rižote s parmezanom

Barva

Zlato rumena

Champagne Fleury

V Courteronu v osrčju južne Šampanje v Côte des Bar je bila leta 1895 ustanovljena posest Fleury, ugnezdena med glinasto – apnenčastimi pobočji. Družinsko strast do vinogradništva je podžgala filozofija biodinamike, kar je njihovemu vinogradništvu dalo nov pomen. Biti spoštljiv do naravne in žive dediščine tega terroirja, kjer se varuhi zemlje ponižno in vedno znova učijo ravnovesja narave. Domain Fleury danes vodi 4. generacija. Posest je predvsem družinska zgodba skupne strasti in inovativnosti v umetnosti pridelave vina v skladu z naravo. Pod zagonom in modrostjo Jean-Pierra danes njegovi trije otroci še naprej skrbijo za vrtenje galaksije Fleury. Pri Fleuryjevih so Inovacije vedno igrale ključno vlogo. Vsaka generacija je morala v težkih časih ustvariti nove pristope. V začetku 20. stoletja je bil Emile Fleury dovolj drzen, da je po uničujoči invaziji filoksere cepil prve trte modrega pinota v regiji. Ko je leta 1929 nastopila gospodarska kriza, je njegov sin Robert Fleury rešil svoj mali vinogradniški posel tako, da se je podal v proizvodnjo šampanjca. Leta 1970 je vodenje prevzel Jean-Pierre Fleury in leta 1989 kot prvi uporabil biodinamične prakse v vinogradu – najprej le delno, leta 1992 pa v celoti. In ne smemo pozabiti na Morgane Fleury, igralko in sommelierko, ki je razvila nov koncept ekološke vinoteke v središču Pariza. Tudi Jean-Sébastien je inovator na področju pridelave vina, saj eksperimentira s tehnikami cepljenja v trtah, pa tudi konje ponovno navaja na delo na določenih parcelah. Postavil je »galerijo sodov« in ustvaril prva vina brez žvepla na tem območju. Benoît trenutno eksperimentira z množično selekcijo in kmetijskim gozdarstvom kot novimi načini gojenja vinske trte v simbiozi z okoljem. Jean Pierre Fleury je že kot mlad vinar v poznih 60-ih dvomil o škodljivih učinkih kemikalij, s katerimi je vsakodnevno posegal v naravo. Na to ga je opozorila knjiga Rachel Carson “The Silent Spring”, ki je leta 1962 ozaveščala o vplivu pesticidov in ostale kemije na okolje. Začutil je željo, da svojim otrokom zapusti zdravo zemljo. Njegova otroška strast do astronomije in odkrivanja drugih kultur (predvsem japonske) sta ohranila njegovo fascinacijo nad odnosom med nebom in zemljo, kar ga je na koncu pripeljalo do tega, da se je leta 1989 začel ukvarjati z biodinamiko. Ljubezen do zemlje je nedvomno zapisana v genih družine Fleury, vendar pa pravi duh šampanjca leži tako v čudesih narave kot v človekovi sposobnosti, da ga izboljša z razumevanjem tesnih vezi med mikro in makrokozmosom. Občutljivost za odnos med nebom in zemljo v povezavi z močjo in harmonijo življenja so temelj biodinamičnih praks.

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top