Penina cuvee Sonatina, brut, Vina Huba Martinčič, 0,75 l

14,60 

Lep primer slovenske penine. Tradicionalna metoda poskrbi za kompleksnost, vseeno pa je zelo osvežilna in kar kliče po še. Priporočamo v kombinaciji s predjedmi, testeninami, morsko hrano in tudi ostrigami.

Razpoložljivost: 14 na zalogi

01065 01065 Categories ,

Sonatina je bela penina, pridelana po klasični metodi. V njej se srečata Burgundija (sorta beli pinot) in Dolenjska (sorta kraljevina). Izrazita svežina se prepleta z mineralno komponento, vse skupaj pa poveže sadnost z rahlo kruhovo noto. Zelo lep primer poroke svetovnega z lokalnim in pristnim. Penina je nežne slamnato rumene barve in prelepih arom: med, jabolka in ostalo belo sadje, arome kruhove skorje… V ustih zelo lepo osveži in je izjemno prijetno, kliče po še. Priporočamo v kombinaciji s predjedmi, testeninami, morsko hrano in tudi ostrigami.

Teža 1,5 kg
Barva

Zlato rumena

Prostornina

0,75 l

Regija

Dolenjska

Stil vina

Brut

Priporočena temperatura

4–6 °C

Potencial staranja

do 5 let

Sorta

beli pinot, kraljevina

Letnik

neletniški

Hiša

Vina Huba Martinčič

Alkoholna stopnja

11 %

Država

SLOVENIJA

Vinifikacija

kratka hladna maceracija, prešanje s pnevmatsko prešo pri 0,6bar, vrenje, hlajenje,stabilizacija, zorenje v inox posodi, sekundarna fermentacija v steklenicah-KLASIČNA METODA

Ujemanje s hrano

predjedi, lažje testenine z morskimi sadeži, melona,…

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Penina cuvee Sonatina, brut, Vina Huba Martinčič, 0,75 l”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Vina Huba Martinčič

HUBA vinogradništvo in vinarstvo je mlado, družinsko posestvo pod taktirko Martina Martinčiča, bistvo njihovega dela pa je strast do avtentičnega življenja. Skozi skrbno pridelano grozdje in vino kažejo zavezanost kakovosti in izvirnosti, okus njihovih vin pa je odraz plemenite zemlje, nežnega sonca, milega podnebja in marljivih ljudi. Pri Hubi se trudijo prisluhniti naravi, trtam in prijateljem. Zavedajo se, da je za odlična vina potrebno odlično grozdje. Z bolj trajnostno naravnano pridelavo prispevajo k čistejši naravi in bolj zdravemu okolju bivanja. Huba vinogradniško posestvo je vključeno v KOPOP (kmetijsko okoljski podnebni program). S stalnim zatravljanjem skrbijo za ukrepe proti eroziji, sledijo prognostični službi glede zatiranja bolezni, z vabami in lepljivimi ploščami spremljajo razvoj in pojavnost škodljivcev. Sintetičnega mineralnega dušika ne dodajajo, prav tako se izogibajo insekticidom. S temi ukrepi si prizadevajo za naravno kroženje snovi in organizmov v celovitem ekosistemu.

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top