3B Blanc de Blancs,NV, Pato & Wouters, 0,75 l

14,50 

Osvežite se z biodinamično pridelanim penečim vinom 3B. Slamno rumene barve s številnimi, drobnimi in obstojnimi mehurčki. Zlasti mineralnih in sadnih not, prefinjenega okusa, kremozne teksture in perlaža, ki nas prijetno poboža.

Razpoložljivost: 94 na zalogi

01039 01039 Categories , Tag

Briljantne, slamno rumene barve s številnimi, drobnimi in obstojnimi mehurčki.

Cvetica je zlasti mineralna zaradi apnenčastih tal. Izraženih arom po breskvi (tipičnost sorte bical) in janeža. Sčasoma se v kozarcu zaznata tudi noti timijana in medu, ki ju podkrepi cvetica po panbrioche in kruhovi skorji.

Prefinjenega okusa, kremozne teksture in perlaža, ki nas prijetno poboža. Mineralno in osvežujoče vino, dolgega okusa, v katerem odsevajo note sadja in mineralnosti.

Sorte: 39 % maria gomes, 38 % bical, 23 % cercial

Servirna temperatura: 4 – 6 °C

Teža 15 kg
Barva

Slamnato rumena

Prostornina

0,75 l

Regija

Bairrada

Stil vina

Lažje peneče vino

Priporočena temperatura

4–6 °C

Potencial staranja

do 5 let

Sorta

39 % maria gomes, 38 % bical, 23 % cercial

Letnik

2022

Hiša

Pato & Wouters

Alkoholna stopnja

11.5 %

Država

PORTUGALSKA

Vinifikacija

Spontana fermentacija osnovnega vina v nerjavni posodi, za tem 9 mesečno zorenje s sekundarno fermentacijo v steklenici.

Ujemanje s hrano

Surove školjke in ribe, nežno pripravljena perutnina, različne solate.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “3B Blanc de Blancs,NV, Pato & Wouters, 0,75 l”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Pato & Wouters

Vina Filipe Pato in Williama Woutersa so plod čarobnega sodelovanja med ženo in možem. Njuna filozofija je preprosta: ustvariti pristna vina brez ličil, ki izražajo resnično naravo vinogradov, iz katerih prihajajo. Vino pridelujeta zgolj iz avtohtonih sort. Baga, Bical, Arinto, Cercial in Maria Gomes so sorte, ki ustvarjajo vina z dušo in karakterjem. Sestava tal, mikroklimatski faktorji in edinstvene lege so idealni pogoji za pridelavo izvrstnega grozdja po principih biodinamike. V kleti nežno ravnajo z grozdjem, z minimalno intervencijo in strogim spremljanjem vina, kar omogoča, da se sorta popolnoma izrazi. Ultimativno vina Filipa Pato & William Wouters izražajo “terroir”, ki nastane kot rezultat združitve znanja, umetnosti in narave. Tako pridelanim vinom pravijo, da so “brez ličil” – prav vsako, s svojim izraženim značajem. Filipa Pato je priznana vinogradnica v Bairradi. Diplomirala na univerzi v Coimbri kot kemijski inženir, svoje vinogradniške veščine pa je izpopolnjevala v Bordeauxu v Franciji, Mendozi v Argentini in Margaret Riverju v Avstraliji ter z očetom Luisom Patom, upornikom Bage. William Wouters je kuhar, sommelier in restavrator. Prihaja iz gostinske družine iz belgijskega Antwerpna. Je sommelier prvak in nekdanji glavni kuhar belgijske nogometne reprezentance na svetovnem prvenstvu v Braziliji in evropskem pokalu v Franciji. Filipa in William skupaj delita vse svoje izkušnje: ljubezen do hrane in vina, srečanja z odličnimi vinogradniki, sommelierji in ljubitelji vina z vsega sveta ter čarobno, neizčrpno kulturo sveta vina. Danes je za Filipo in Williama Ois do Bairro središče njunega vinskega vesolja. Z gosti z veseljem delita vso svojo strast do hrane in vina in svojo filozofijo: pijte in jejte lokalno ter razmišljajte globalno.

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top