Comtes De Champagne Blanc, 2007, Taittinger, 1,5 l

427,00 

Arome citrusov, medu in kandiranih marelic spremljajo dobro integrirane hrastove note. Srednje kompleksnosti z lepim notam bele breskve, nekaj ananasa.

Razpoložljivost: 2 na zalogi

00676 00676 Categories , , Tags ,

Lepa svetlo zlata barva. Izjemno aromatična svežina, povezana z nenavadno visokim deležem sauvignona v mešanici (25 %).
Arome citrusov, medu in kandiranih marelic spremljajo dobro integrirane hrastove note. Srednje kompleksnosti z lepim notam bele breskve, nekaj ananasa.

Kisline so lepe, umirene, čuti se tudi mineralnost.

Vino je sladko, skoraj mastno, z oranžnim in sladkim tropskim zaključkom.

Sorte: 75 % semillon in 25 % sauvignon blanc

Staranje: 18 mesecev v sodih.

Teža 2,4 kg
Prostornina

1,5 l

Regija

Šampanja

Stil vina

Kompleksno peneče vino

Priporočena temperatura

4–6 °C

Potencial staranja

10–15 let

Sorta

100% chardonnay

Letnik

2007

Hiša

Taittinger

Alkoholna stopnja

12.5 %

Država

FRANCIJA

Vinifikacija

Vino je ustvarjeno le s sokom iz prvega stiskanja. 5 % vina je bilo starano v novih hrastovih sodih 4 mesece. 10 let ležanja pred prihodom na trg.

Ujemanje s hrano

Morska hrana, jastog, školjke

Barva

Zlato rumena

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Comtes De Champagne Blanc, 2007, Taittinger, 1,5 l”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Taittinger

Taittinger je ena najbolj znanih šampanjskih hiš! Vinka klet s sedežem v mestu Reims je znan po svojih cuvéejih, ki prevladujejo v Chardonnayju. Paradni konj kleti je vsekakor blanc de blancs prestige cuvée, Comtes de Champagne. Družinska posest ima približno 290 hektarjev trte, od katerih je približno polovica zasajena z modrim pinotom, ostalo pa predstavljata chardonnay in majhna količina pinota meunierja. Ti vinogradi prispevajo 50 odstotkov Taittingerjeve proizvodnje, preostanek pride od pridelovalcev, ki so s hišo v zgodovinskih odnosih. Comtes de Champagne je Taittingerjevo vrhunsko vino in je bilo prvič pridelano leta 1952. Grozdje je večinoma pridobljeno iz vinogradov grand cru v Avizéju, Chouillyju in Le Mesnil-sur-Ogerju. Vino velja za enega najbolj doslednih blanc de blancs (dejansko samo chardonnay šampanjec) v regiji. Hrast se zmerno uporablja za dodajanje okusa brioša in praženih mandljev. Steklenice hranijo vsaj 10 let v podzemnih galerijah s kredo pod nekdanjo opatijo Saint-Nicaise v Reimsu (zdaj sedež Taittingerja). Hiša je bila ustanovljena pod vodstvom Pierra Taittingerja leta 1932. Njegov sin François je prevzel vodstvo leta 1945 in zgradil kleti in vinograde, s čimer je Taittinger postal vrhunska šampanjska hiša. Leta 2005 je bilo podjetje prodano ameriški investicijski skupini Starwood, a ga je družina leto pozneje odkupila. Pred kratkim je Taittinger ustanovil vinograd v angleški regiji Kent.

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top