5G very old Port, Wine & Soul

1.539,90 

Razvajajte se ob 5G Century old Very old Tawvny portovcu, ki ga sestavljajo vina, pridelana med leti 1870 in 1900. Ustekleničenih je bilo zgolj 1.200 steklenic, pri čemer jih je na trg ponujenih zgolj 300. Gre upravičeno za enega najboljših 5 Tawny portovcev na svetu. Prepričajte se!

Razpoložljivost: 3 na zalogi

00484 00484 Categories ,

Globoke, grantatno rdeče barve z opečnatim odtenkom ter oljnato gostoto.
Cvetica je poudarjena, vabljiva in preseneča saj se kar ne neha razvijati. Zaznavamo muscovado sladkor, tamarindo, suhe fige in datlje. Sčasoma zaznamo gozdni med, melaso in pražene oreščke. Pustite ga v kozarcu še naslednji dan, ko vam bo razkril tobak za pipo, cafe creme in note božičnega kolača.
V ustih deluje mehko in sladkobno. Kljub starosti nam ponudi izjemno svežino in rahlo, zaokroženo taničnost. Krepkega telesa z intenzivnim in zelo dolgim, plemenitim pookusom, ki nas kar ne preneha razvajati.
Gre upravičeno za enega od najboljših 5 Tawny Portovcev na svetu!
5G CENTURY OLD PORT je pridelal pra-pra ded aktualnega lastinka posesti (Jorge Serôdio Borges) Wine & Soul ob zaključku 19. stoletja. Gre za tawny stil Portovca, ki v sebi združuje vina, pridelana med leti 1870 in 1900 združena v treh sodčkih, ki niso nikoli zapustili lože družine Serôdio Borges. Kar 5 generacij družine je skrbno spremljalo in negovalo dozorevanje tega res edinstvenega Portovca več kot 100 let!
Gre za izjemno družinsko dediščino, ki so jo prenašali iz roda v rod, skupaj z mojstrskim znanjem in strastjo do veličastne dežele Douro in Porto stila vin.
Jorge Serôdio Borges se je odločil ustekleničiti zgolj 1.200 steklenic in jih tudi individualno oštevilčiti. Tako je vsaka steklenica unikatna in kliče po izjemni priložnosti, ki jo s tem portovcem povzdignemo na še višji nivo izjemnosti.
Vino je ustekleničeno v posebno, ročno izdelano steklenico in zaprto s steklenim zamaškom. Steklenica je položena v leseno škatlo iz lesa češnje, ki je tudi ročne izdelave. Vse to je delo priznane oblikovalke Rite Rivotti.

Ustekleničenih je 1.200 steklenic, a jih je na trg ponujenih zgolj 300!
NAGRADE IN PRIZNANJA
97 točk: Wine spectator
19,5/20 točk: Vinum magazin

Teža 1,5 kg
Regija

Porto

Sorta

zvrst rdečih lokalnih sort

Hiša

Wine & Soul

Alkoholna stopnja

19.3 %

Priporočena temperatura

16–18 °C

Država

PORTUGALSKA

Potencial staranja

neomejeno

Stil vina

Desertno rdeče vino

Prostornina

0,75 l

Vinifikacija

Grozdje z nogami zdrozgajo, v mošt dodajo vinski destilat in s tem ustavijo alkoholno vrenje, vino je več kot 100 let zorelo v treh 370-litrskih sodih iz portugalskega hrasta.

Ujemanje s hrano

samostojno, zorjeni siri, siri s plemenito plesnijo, sladice na osnovi čokolade in črnega jagodičevja

Barva

Granatno rdeča

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “5G very old Port, Wine & Soul”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top

TA HIP PRIPOROČAMO