Atmosphere, 2020, Figuiere, 0,75 l

20,90 

Atmosphere je družabno vino. Drobni mehurčki in zelo prijetna, blago aroma marelice in jagodičevja, katero izvrstno dopolnjujejo note citrusov.

Razpoložljivost: 47 na zalogi

00754 00754 Categories , Tag

Peneči provansalski rosé odlikuje elegantna barva. Blago aromo marelice in jagodičevja izvrstno dopolnjujejo note citrusov. Uravnoteženo, osvežujoče in zaokroženo vino se ponaša z razkošnim sadnim pookusom. Atmosphere je družabno, praznično vino, naravnost popolno za proslavljanje posebnih trenutkov – kot aperitiv ali dodatek sadnim sladkim razvajanjem.

Teža 1,5 kg
Regija

Provansa

Sorta

Cinsault, grenache, aubun

Hiša

Figuiere

Alkoholna stopnja

12.5 %

Priporočena temperatura

4–6 °C

Država

FRANCIJA

Potencial staranja

do 5 let

Stil vina

Lažje peneče vino

Prostornina

0,75 l

Letnik

2020

Ujemanje s hrano

Popolno aperitivno vino ali kot dodatek sadnim sladicam

Barva

Rožnata

Figuiere

Posestvo Figuière se nahaja ob Francoski rivieri. Ekološki vinograd s površino 210 hektarjev je že skoraj 40 let družinska domačija, ki ujame aromatično kompleksnost tega nenadomestljivega zaščitenega naravnega okolja, vso njegovo mineralnost in navdih za oblikovanje zbirk vin, podpisanih v tradiciji, ki jo poganjajo inovacije. Njihova vina izražajo ljubezen do Provanse. Figuière je pionirski proizvajalec finih vin v Provansi in ambasador nove generacije vrhunskih vinarjev, ki se posveča svojemu terriorju, vendar krepko oblikuje prihodnost z željo po zdravi mešanici tradicije in inovacij, obrtništva in umetnosti življenja, razkošja in preprostost.

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top