L’Or des Basses Ronces, 2014, Vincent Charlot, 0,75l

67,90 

Okusite izjemen šampanjec, ki nas že na videzu zapelje! Intenzivnih zaznav s svežimi citrusnimi notami, lupino pomaranče, pečenem toastu, sladkem kruhu, oreščkih in razbeljenem kamnu. V ustih izkaže tropske sadeže, praženje in oreščke. Krepke strukture in poduarjene elegance, z dolgim zaključkom.

Razpoložljivost: 41 na zalogi

00276 00276 Categories , Tag

Letniški šampanjec iz 100 % chardonnaya. Vino je pridelano iz majhnega vinograda Les Basses ronces, ki se nahaja v bližini Mardeuila in obsega zgolj 0,40 hektarja.

Šampanjec ponuja droben, eleganten in obstojen perlage, ki nas že na videzu zapelje! Intenzivnih zaznav s svežimi citrusnimi notami, lupino pomaranče, pečenem toastu, sladkem kruhu, oreščkih in razbeljenem kamnu. V ustih izkaže tropske sadeže, praženje in oreščke. Krepke strukture in poduarjene elegance, z dolgim zaključkom.

Neverjeten šampanjec, ki bo še boljši če ga pred postrežbo dekantirate.

Ekološko vino s cerifikatom Demeter.

Dosage: Extra Brut 4,5 g/l

Pridelanih steklenic: 3.058

Teža 1,5 kg
Regija

Šampanja

Sorta

100 % chardonnay

Hiša

Champagne Charlot Tanneux

Alkoholna stopnja

13 %

Priporočena temperatura

4–6 °C

Država

FRANCIJA

Potencial staranja

10–15 let

Stil vina

Kompleksno peneče vino

Letnik

2014

Prostornina

0,75 l

Vinifikacija

Spontana fermentacija z avtohtonimi kvasovkami, 11 mesečno zorenje osnovnega vina sur-lie v hrastovih sodih brez mlečnokislinske fermentacije, degožirano novembra 2020

Ujemanje s hrano

Rakci ali školjke, bogate ribje jedi, svinjina nežni in mehki siri

Barva

Zlato rumena

Champagne Charlot Tanneux

“Ko pijem vino, želim okusiti njegov terroir – zaradi tega to počnem. Želim videti osebnost kraja, prostor kjer se je rodilo, želim biti ganjen, preplavljen s čustvi.” – tako Vincent Charlot razlaga svojo filozofijo. To počne tako čustveno, da te enostavno zagrabi želja prijeti v roke steklenico njegovega biodinamičnega šampanjca, jo odpreti in dobesedno okusiti ravnokar povedano. Vincent ima v lasti 4,4 hektarje vinogradov, ki se razprostirajo skozi 6 vasi (Mardeuil, VAuciennes, Epernay, Moussy, Pierry 1er Cru in Ay Grand Cru) in obsegajo 39 različnih parcel. Vsi vinogradi so obdelani po principih biodinamičnih metod in so od leta 2013 certificirana bodisi ekološko ali Demeter. Vincent velja za pravega terrori geek-a, saj vsako lego vinificira posamično in letno predstavi med 17 in 27 (!) različnimi etiketami, vse z namenom predstaviti raznolikost in edinstveno osebnost tal in izpostavitev leg. To pomein, da je lahko že en sam sod celotna tiraža, se pravi približno 300 steklenic! Vsa osnovna vina so pridelana s spontano fermetnacijo in nekajmesečnim zorenjem v hrastovih sodih, ali glinenih posodah in velikokrat ne opravijo mlečnokislinske fermentacije. Vsi šampanjci so letniški in markirani z večletnim zorenjem na drožeh. Tudi zaradi tega velja v krogih ljubiteljev kot zelo iskanega in priljubljenega, saj njegovi šampanjci slavijo kot izjemne, kulinarične mojstrovine. Linija šampanjcev Charlot Tanneux predstavljajo šampanjci z ekološkim certifikatom, Vincent Charlot pa so šampanjci z Demeter certifikatom. Ne glede na to so vsi vinogradi obdelani po biodinamičnih principih in predstavljajo pravo biodiverziteto z več kot 90 različnimi rastlinami. Mnoge med njimi so jedilne in pogosto se med sprehajanjem po vinogradu obiskovalci z njimi podkrepijo.

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top