Penina Blanc de Blancs, brut, Vina Huba Martinčič, 0,75 l

20,80 

Vino Huba Blanc de blancs je dokaz, kako podobna sta dolenjski in šampanjski terroir. Penina je lepo mineralna in sveža, hkrati pa kompleksna in elegantna. Penina lahko pospremi celotni obrok, najboljši par pa bo s predjedmi, siri in morsko hrano, sploh z ostrigami in surovimi škampi.

Razpoložljivost: 20 na zalogi

01066 01066 Categories ,

Fantastična penina iz sorte chardonnay, pridelana po tradicionalni metodi. Užitek, ki združuje kompleksnost šampanjca in izraz dolenjskih tal, ki so po sestavi zelo podobna šampanjskim tlem. Blanc de blancs iz krednate lege HUBA Amfiteater odlikuje mineralnost, hkrati pa je vino izjemno sočno in navdušujoče sveže. Eleganca, ki se z lahkoto postavi ob bok najboljšim peninam.
Trgatev poteka ročno v jutranjih urah, sledi prešanje s pnevmatsko prešo, nato pa vrenje. Po hlajenju in stabilizaciji vino zori v 400 in 500 – litrskih sodih ter inox posodi, sekundarna fermentacija pa poteka v steklenicah, kot pritiče klasični metodi. Vino na usedlini zori 24 mesecev.
To je penina, ki z lahkoto spremlja celotni obrok, tudi večerjo z več hodi. Najboljši par bo s predjedmi, testeninami z morskimi sadeži, parmezanom, ostrigami in surovimi škampi.

Teža 1,5 kg
Barva

Zlato rumena

Prostornina

0,75 l

Regija

Dolenjska

Stil vina

Brut

Priporočena temperatura

4–6 °C

Potencial staranja

do 5 let

Sorta

chardonnay

Letnik

neletniški

Hiša

Vina Huba Martinčič

Alkoholna stopnja

12 %

Država

SLOVENIJA

Vinifikacija

prešanje s pnevmatsko prešo pri max 0,6bar po tradicionalni metodi, vrenje, hlajenje, stabilizacija, zorenje v 400 in 500l sodih ter inox posodi, sekundarna fermentacija v steklenicah-KLASIČNA METODA

Ujemanje s hrano

predjedi, testenine z morskimi sadeži, parmezan, ostrige z oljčnim oljem,…

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Penina Blanc de Blancs, brut, Vina Huba Martinčič, 0,75 l”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Vina Huba Martinčič

HUBA vinogradništvo in vinarstvo je mlado, družinsko posestvo pod taktirko Martina Martinčiča, bistvo njihovega dela pa je strast do avtentičnega življenja. Skozi skrbno pridelano grozdje in vino kažejo zavezanost kakovosti in izvirnosti, okus njihovih vin pa je odraz plemenite zemlje, nežnega sonca, milega podnebja in marljivih ljudi. Pri Hubi se trudijo prisluhniti naravi, trtam in prijateljem. Zavedajo se, da je za odlična vina potrebno odlično grozdje. Z bolj trajnostno naravnano pridelavo prispevajo k čistejši naravi in bolj zdravemu okolju bivanja. Huba vinogradniško posestvo je vključeno v KOPOP (kmetijsko okoljski podnebni program). S stalnim zatravljanjem skrbijo za ukrepe proti eroziji, sledijo prognostični službi glede zatiranja bolezni, z vabami in lepljivimi ploščami spremljajo razvoj in pojavnost škodljivcev. Sintetičnega mineralnega dušika ne dodajajo, prav tako se izogibajo insekticidom. S temi ukrepi si prizadevajo za naravno kroženje snovi in organizmov v celovitem ekosistemu.

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top