Perlage

Zgodba Perlage sega v leto 1985, ko se je 7 bratov Nardi podalo na pot ekološkega kmetijstva. Podjetje je začelo z vinogradom Riva Moretta v osrčju Prosecco DOCG območja.

Danes je Perlage svetovno priznana in med najpomembnejšimi italijanskimi kletmiv svetu ekoloških penečih vin. So eden redkih proizvajalcev ekoloških vin na območju Prosecco Conegliano Valdobbiadene DOCG. Perlage je prepoznaven po svoji tradiciji in inovativnosti pri pridelavi svojih ekoloških, od leta 2004 pa tudi biodinamičnih vin.

Osredotočenost Perlage na trajnost v vinogradništvu zajema celoten proizvodni proces, začenši z izbiro najprimernejše zemlje za posamezno sorto grozdja. Okoljska trajnost, ki se nadaljuje z izjemno skrbnostjo v vinogradu, v vseh fazah vinifikacije in stekleničenja, pa vse do prodaje vina kupcu.

Perlage je sinonim za elegantna in kakovostna ekološka vina, dobro poslovno prakso in strast. Spoštovanje svojega izvora in prihodnosti, po poti, ki so jo ustvarili ljudje, zgodbe, preplet trt in življenj, brsti in zreli sadeži, odkritja in ponovna odkritja, raziskovanje in ustvarjalnost – harmonijo vseh teh elementov ustvarja Perlage v svojih organskih proseccih.

Scroll to Top