domaine-slapšak-logo 0,75 l
Brut Réserve, Domaine Slapšak
18.50 
Dolenjska
00190
48 izdelek (i)
+

Fantastično slovensko peneče vino iz kleti Domaine Slapšak. Eleganca in odraz terroirja navdušita tudi najbolj zahtevne pivce mehurčkov. Privoščite si odlično penino.

Ime Domaine Slapšak združuje francosko in slovensko besedo. Tudi penine in vina, ki jih njihov francoski enolog ustvarja iz tipično slovenskih sort dolenjskega terroirja, so polna slovenskega karakterja in francoske elegance. Spoznajte njihovo zgodbo in odkrijte vina, ki so prinesla svež veter v slovensko ponudbo penin.

Ta cuvée je prva penina v Sloveniji z več kot 50% vina iz rezerve v mešanici, da ohrani svoj edinstveni karakter iz leta v leto.

Penino Brut Réserve so ustvarili s strogim upoštevanjem tradicionalne šampanjske metode. Znanje vinarja, ki je v preteklosti delal v velikih kleteh francoske Šampanje, je  omogočilo, da so kot prvi v Sloveniji oblikovali edinstven stil vina z uporabo vina iz rezerve.
Odlična kombinacija modrega pinota, chardonnaya in endemične slovenske sorte žametna črnina iz leta v leto razkriva nežno identiteto dolenjskega terroirja. Predvsem pa je penina Brut Réserve vino, ki popolno združuje moč, prefinjenost in eleganco, ki so temelji stila kleti Domaine Slapšak.

V nosu se začutijo arome agrumov in zrelih hrušk, za kar poskrbi chardonnay. V ustih je napad neposreden in natančen, sledi pa mu jasna svežina. Nato začutimo prostornino in gladkost modrega pinota. Zaključek je kompleksen in eleganten, za kar se je zahvaliti vinu iz rezerve.

Penina Brut Réserveje idealna za aperitiv. Popolno se ujema tudi s carpacciom jakobovih pokrovač, piščancem s tartufi in smetano, štruklji s skuto ali ovčjim sirom.

Alkoholna stopnja:
11 %
Barva vina:
zlato rumena
Hiša:
Domaine Slapšak
Potencial staranja:
4 - 5 let
Priporočena temperatura serviranja:
6 °C
Prostornina:
0,75 l
Sorta:
modri pinot, chardonnay, žametna črnina
Stil vina:
peneče
Ujemanje s hrano:
Penina Brut Réserveje idealna za aperitiv. Popolno se ujema tudi s carpacciom jakobovih pokrovač, piščancem s tartufi in smetano, štruklji s skuto ali ovčjim sirom.
Vinifikacija:
Najmanj 50% vina iz rezerve, bistrenje z naravnim usedanjem, brez filtracije, biološki razkis. Zelo nizka vsebnost žvepla.
Regija:
Dolenjska

Napišite prvo mnenje o tem izdelku!

Napiši mnenje

Andrej, Matej, FrancoisNa trdnih temeljih, ki sta jih postavila Martin in Tanja, zdaj mlada generacija piše nova poglavja zgodbe posestva Slapšak. Zaradi kombinacije francoskih pristopov in slovenskih tradicij, s katerimi ustvarjajo svoja vina so ustvarili blagovno znamko Domaine Slapšak.

Partner hčerke Urške, François Botton, po rodu iz francoske Šampanije, je po izobrazbi vinar in strokovnjak za proizvodnjo penin po tradicionalni metodi. Izšolal se je na Univerzi v Reimsu v Šampanji, kasneje pa je delal za prestižne šampanjske hiše, na primer Roederer. Kot enolog – svetovalec je bil zaposlen v Šampanji in Alzaciji, od leta 2006 pa svetuje največjim vinskim kletem po svetu.

S svakoma Andrejem in Matejem so se hitro lotili dela. Uredili so dodatne vinograde, v njih zasadili še pinot noir in chardonnay, in začela s pridelavo penin. Matej skrbi za tehnično plat, Andrej pa se je popolnoma posvetil delu na posestvu in razvoju mladega podjetja.

Andrej, Matej, FrancoisNa trdnih temeljih, ki sta jih postavila Martin in Tanja, zdaj mlada generacija piše nova poglavja zgodbe posestva Slapšak. Zaradi kombinacije francoskih pristopov in slovenskih tradicij, s katerimi ustvarjajo svoja vina so ustvarili blagovno znamko Domaine Slapšak.

Partner hčerke Urške, François Botton, po rodu iz francoske Šampanije, je po izobrazbi vinar in strokovnjak za proizvodnjo penin po tradicionalni metodi. Izšolal se je na Univerzi v Reimsu v Šampanji, kasneje pa je delal za prestižne šampanjske hiše, na primer Roederer. Kot enolog – svetovalec je bil zaposlen v Šampanji in Alzaciji, od leta 2006 pa svetuje največjim vinskim kletem po svetu.

S svakoma Andrejem in Matejem so se hitro lotili dela. Uredili so dodatne vinograde, v njih zasadili še pinot noir in chardonnay, in začela s pridelavo penin. Matej skrbi za tehnično plat, Andrej pa se je popolnoma posvetil delu na posestvu in razvoju mladega podjetja.