Brut Réserve, Domaine Slapšak

Domaine Slapšak
Brut Réserve, Domaine Slapšak
14.90 
  • Velikost steklenice: 0,75 l
  • Regija: Dolenjska
00142
Na zalogi
+
Naši količinski popusti:
Količina 6+ 12+
Cena 14.45 € 14.16 €

Fantastično slovensko peneče vino iz kleti Domaine Slapšak. Eleganca in odraz terroirja navdušita tudi najbolj zahtevne pivce mehurčkov. Privoščite si odlično penino.

Ime Domaine Slapšak združuje francosko in slovensko besedo. Tudi penine in vina, ki jih njihov francoski enolog ustvarja iz tipično slovenskih sort dolenjskega terroirja, so polna slovenskega karakterja in francoske elegance. Spoznajte njihovo zgodbo in odkrijte vina, ki so prinesla svež veter v slovensko ponudbo penin.

Ta cuvée je prva penina v Sloveniji z več kot 50% vina iz rezerve v mešanici, da ohrani svoj edinstveni karakter iz leta v leto.

Penino Brut Réserve so ustvarili s strogim upoštevanjem tradicionalne šampanjske metode. Znanje vinarja, ki je v preteklosti delal v velikih kleteh francoske Šampanje, je  omogočilo, da so kot prvi v Sloveniji oblikovali edinstven stil vina z uporabo vina iz rezerve.
Odlična kombinacija modrega pinota, chardonnaya in endemične slovenske sorte žametna črnina iz leta v leto razkriva nežno identiteto dolenjskega terroirja. Predvsem pa je penina Brut Réserve vino, ki popolno združuje moč, prefinjenost in eleganco, ki so temelji stila kleti Domaine Slapšak.

V nosu se začutijo arome agrumov in zrelih hrušk, za kar poskrbi chardonnay. V ustih je napad neposreden in natančen, sledi pa mu jasna svežina. Nato začutimo prostornino in gladkost modrega pinota. Zaključek je kompleksen in eleganten, za kar se je zahvaliti vinu iz rezerve.

Penina Brut Réserveje idealna za aperitiv. Popolno se ujema tudi s carpacciom jakobovih pokrovač, piščancem s tartufi in smetano, štruklji s skuto ali ovčjim sirom.

Alkoholna stopnja:
11 %
Barva vina:
zlato rumena
Potencial staranja:
4 - 5 let
Priporočena temperatura serviranja:
6 °C
Sorta:
modri pinot, chardonnay, žametna črnina
Stil vina:
peneče
Ujemanje s hrano:
Penina Brut Réserveje idealna za aperitiv. Popolno se ujema tudi s carpacciom jakobovih pokrovač, piščancem s tartufi in smetano, štruklji s skuto ali ovčjim sirom.
Velikost steklenice:
0,75 l
Vinifikacija:
Najmanj 50% vina iz rezerve, bistrenje z naravnim usedanjem, brez filtracije, biološki razkis. Zelo nizka vsebnost žvepla.
Vinska hiša:
Domaine Slapšak
Regija:
Dolenjska

Napišite prvo mnenje o tem izdelku!

Napiši mnenje

Najbolj priljubljeno