DOBRODOŠLI NA POLETNO ZABAVO Z VINI

Organizirate druženje za prijatelje pa bi se želeli pozabavati z degustacijo vin? Za vas smo zbrali nekaj predlogov, kako popestriti lahkotna poletna druženja.
Zapeljite druženje tokrat malo drugače in presenetite svojo druščino.

SANGRIA ŽUR

Prijatelji naj prinesejo različno sadje, vi pa priskrbite vrče, led in primerno vino. Uredite ‘samopostrežni sangria bar’, pustite domišljiji prosto pot in uživajte v različnih kombinacijah! Seveda primerna glasba in prigrizki v obliki tapasov ne smejo manjkati.

PIKNIK SPAJANJA OKUSOV

Zakurite žar, prijatelji pa naj prinesejo različno hrano za žar in vino po svoji izbiri, ki se sklada z žarom. Na koncu glasujte za zmagovalno kombinacijo in zmagovalca primerno nagradite.

SLEPA DEGUSTACIJA

Favorit naše ekipe! Določite temo, kot je sorta vina (sauvignon, merlot…), regija ali država (npr. Francija ali Bordeaux) ali stil vina (peneče)… Vsak povabljenec naj prinese steklenico vina, ki ustreza tematiki. Vse steklenice enako zakrijte (npr. zavijte v papir), nato pa naj se degustacija začne. Ko vsi udeleženci oddajo glas, slecite zmagovalno steklenico in ugotovite, kdo si je prislužil največ točk. Namig: zmagovalna steklenica velikokrat preseneti.

KATERA VINA IZBRATI ZA POLETNO ZABAVO? 

V nadaljevanju predlagamo izbor šestih lahkotnih vin, ki bodo kot nalašč za poletna druženja:

Animae Valdobbiadene 2020 Prosecco Superiore DOCG: Animae predstavlja diskontinuiteto v primerjavi s tradicionalnimi penečimi vini – namreč dobro je znano, da sulfiti niso le antioksidanti, ampak vplivajo tudi na organoleptično zaznavanje vina. Zato Animae brez dodanega žvepla dovoli, da zasije prava duša Prosecca DOCG s polnimi primarnimi aromami, neokrnjenimi dišavami grozdja in vso intenzivnostjo arom, ki iz vinograda pridejo naravnost v kozarec. Druga značilnost Animae je izjemno nizka raven sladkorja (3 g/l), zaradi česar je zelo suh, skoraj Pas Dosè.

Afra Prosecco DOC Rosé 2020 Extra Dry Millesimato: Ekološki Prosecco DOC Rosè Millesimato ima veganski certifikat in je pridobljen iz sort glera ter modri pinot. Je delikatno, harmonično in dobro uravnoteženo peneče vino. Naravnost popolno za poletna druženja.

Cremant D’Alsace Rosé Brut N.V., Domaine Gruss: izjemen Brut Rosè, ki je bil večkrat nagrajen. Pridelan iz 100 % modrega pinoja in 18 mesečnem zorenjem v steklenici. Zaznamo arome marelice, jagod, češenj in kanček grenivke. Sveže in kompleksno z rahlim tonom lešnika v ozadju. Postrezite ga s popečenim kruhom z lososom, sladicah rdečega sadja, jagodno rezino ali svežim clafoutijem.

Le Chardonnay 2020, Domaine des Homs: kralj belih sort, dobro poznan vsem vinoljubcom, v svoji iskreni podobi iz južne francoske regije Languedoc. Navduši s svojo resnobo in eleganco, a hkrati lahkotnostjo. Na vonju zaznamo tropsko sadje, belo cvetje, masleno noto, pražene oreščke. Super spremljevalec tudi bolj zahtevnih, sploh pa morskih jedi.

When we dance 2020, Chianti DOCG, Il Palagio: ko vino zapoje! Odličen Chianti s podpisom Stinga, lastnika te kleti. Saden in lahkoten, krasne rubinasto rdeče barve, lepe, žametne strukture in krasne svežine. Odlična popestritev vsakdanjim jedem in sproščenim druženjem.

L’Amandier 2020, Domaine des Homs: odlično lahkotno rdeče vino, ki kar kliče po še. Spoznajte sorto cinsault iz južne francoske regije Languedoc. Vino je izjemno sadno, poudarjena je aroma gozdnih sadežev, in se lepo sklada z raznovrstnimi jedmi.


PRESENETITE PRIJATELJE 

Želite svoje druženje nadgraditi in prijatelje zares presenetiti? Z veseljem obiščemo vašo zabavo in vam pripravimo pravo vodeno vinsko izkušnjo.  Pišite nam na pijem@dobrovino.si ali nas pokličite na 040 697 480.

Scroll to Top