Cabernet Grjanc, 2018, UOU, 0,75 l

29,90 

Uživajte v odličnem cabernet sauvignonu kleti UOU. Sonaravna pridelava daje pečat temu lepemu rdečemu vinu, ki lepo pospremi mesne, začinjene jedi in tudi žar jedi ter divjačino.

Ni na zalogi

Želite biti obveščeni, ko bo ta izdelek spet na zalogi?

00198 00198 Categories , Tag

Bogato suho rdeče vino. Nosi ime osončene lege vinograda v Gornjem Cerovem. Odlikuje že privlačna rubinasta barva s češnjevimi odtenki. Cvetica, ki spominja na rdeče jagodičje, je prijetna in veliko obeta. Tudi v ustih to dlje časa macerirano vino ne razočara, saj gre za telesno, polno in prodorno rdeče vino z zrelimi tanini. Vino se lepo spaja s številnimi dobro začinjenimi mesnimi jedmi, brez dvoma pa je primerno tudi za staranje.

Teža 1,5 kg
Regija

Brda

Sorta

100 % cabernet sauvignon

Hiša

UOU

Alkoholna stopnja

14 %

Priporočena temperatura

14–16 °C

Država

SLOVENIJA

Potencial staranja

10–15 let

Stil vina

Klasično rdeče vino

Letnik

2018

Prostornina

0,75 l

Vinifikacija

lastne kvasvke, maceracija 14 do 20 dni, hrastovi sodi 16 mescev

Ujemanje s hrano

divjačina, žar, zrezek (steak)

Barva

Rubinasto rdeča

UoU

UOU vina, morda več kot ostala, prenašajo stari duh in posebno zgodbo. Trte skoraj 90 let starih vinogradov so z ljubeznijo vzdrževane in ravno tako z ljubeznijo vsakič podarjajo edinstvena naravna UOU vina. Lastnik neverjetne energije, gospod Marinko Pintar, skupaj z družbo manjših vinarjev vzdržuje in skrbi za stare trte ter vedno izboljšuje njihovo rodnost. UOU so ekološko pridelana macerirana bela in rdeča vina pridelana iz grozdja starih vinogradov, čigavo zgodovino in karakter so prenesli na svoj okus. Blagovna znamka »UoU« obuja spomin na vola, vprežno žival, ki je primorskim ljudem, prav tako močnim, vztrajnim in trmastim, stoletja pomagala preživeti. Naravno vina »UoU« zahtevajo popolno pozornost. Stare trte, trud po naravnem kmetovanju so v povezavi z zorenjem v lesenih sodih del recepta, ki vinu daje svojstveno aromo z izrazitim telesom.

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top