Rouge Figure #1, 2017, Figuiere, 1,5 l

53,50 

Spoznajte vino, ki prepriča že s svojo intenzivno barvo. Mešanica sort mourvedre in syrah, brez dodanih sulfitov z izrazito sadno noto, ki jo spremlja pridih vanilije, črnega ribeza in robid.

Razpoložljivost: 3 na zalogi

00046 00046 Categories , , Tags ,

Prepriča že s svojo intenzivno barvo. Mešanica sort mourvedre in syrah, brez dodanih sulfitov z izrazito sadno noto, ki jo spremlja pridih vanilije, črnega ribeza in robid.

Vino v hiši Figuiere pridelujejo iz grozdja, trganega izključno v ekološkem vinogradu s certifikatom Ecocert.

Teža 2,4 kg
Regija

Provansa

Sorta

90 % syrah, 10 % mourvedre

Hiša

Figuiere

Alkoholna stopnja

14 %

Priporočena temperatura

14–16 °C

Država

FRANCIJA

Potencial staranja

5–10 let

Stil vina

Klasično rdeče vino

Prostornina

1,5 l

Ujemanje s hrano

pečeno meso

Letnik

2017

Barva

Rubinasto rdeča

Figuiere

Posestvo Figuière se nahaja ob Francoski rivieri. Ekološki vinograd s površino 210 hektarjev je že skoraj 40 let družinska domačija, ki ujame aromatično kompleksnost tega nenadomestljivega zaščitenega naravnega okolja, vso njegovo mineralnost in navdih za oblikovanje zbirk vin, podpisanih v tradiciji, ki jo poganjajo inovacije. Njihova vina izražajo ljubezen do Provanse. Figuière je pionirski proizvajalec finih vin v Provansi in ambasador nove generacije vrhunskih vinarjev, ki se posveča svojemu terriorju, vendar krepko oblikuje prihodnost z željo po zdravi mešanici tradicije in inovacij, obrtništva in umetnosti življenja, razkošja in preprostost.

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top