Rouge Premiere 2016, Figuiere 1.5 l

46,90 

Vino kompleksne cvetice, ki razvije vonjave robidnic, sladiča in provansalskih začimb. Razkošen, svilnat in uravnotežen okus odlikujejo dozorjeni tanini. Vino, v katerem lahko uživate takoj ali mu pustite še nekaj let staranja.

Razpoložljivost: 15 na zalogi

00034 00034 Categories , Tag

Prepriča že s svojo intenzivno barvo. Cvetica je kompleksna mešanica robidnic, sladiča in provansalskih začimb. Razkošen, svilnat in uravnotežen okus odlikujejo gosti, dozorjeni tanini. Elegantno vino, v katerem lahko uživate takoj, prileže pa se mu tudi nekaj dodatnih let zorenja v ustreznem prostoru. Popoln dodatek praženemu ali mesu v omaki ter izbranim sirom.

Vino v hiši Figuiere že od leta 1979 pridelujejo iz grozdja, trganega izključno v ekološkem vinogradu s certifikatom Ecocert.

Teža 2,4 kg
Regija

Provansa

Sorta

murvedre,syrah

Hiša

Figuiere

Alkoholna stopnja

13 %

Priporočena temperatura

14–16 °C

Država

FRANCIJA

Potencial staranja

5–10 let

Stil vina

Klasično rdeče vino

Letnik

2016

Prostornina

1,5 l

Ujemanje s hrano

Praženo meso, meso v omaki in izbrani siri

Barva

Rubinasto rdeča

Figuiere

Posestvo Figuière se nahaja ob Francoski rivieri. Ekološki vinograd s površino 210 hektarjev je že skoraj 40 let družinska domačija, ki ujame aromatično kompleksnost tega nenadomestljivega zaščitenega naravnega okolja, vso njegovo mineralnost in navdih za oblikovanje zbirk vin, podpisanih v tradiciji, ki jo poganjajo inovacije. Njihova vina izražajo ljubezen do Provanse. Figuière je pionirski proizvajalec finih vin v Provansi in ambasador nove generacije vrhunskih vinarjev, ki se posveča svojemu terriorju, vendar krepko oblikuje prihodnost z željo po zdravi mešanici tradicije in inovacij, obrtništva in umetnosti življenja, razkošja in preprostost.

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top