Almirez, 2019, Teso la Monja, 1,5 l

48,90 

Razvajajte se ob vinu Alamirez z intenzivno cvetico po rdečem in črnem jagodičevju, vijolici, likviriciji, cedrovini, vanilji, humusu, evkaliptusu in usnju. Vino ravnovesja, intenzivnosti ter dolgo obstojnega okusa.

Razpoložljivost: 1 na zalogi

00439 00439 Categories , , Tags ,

Vino z globoko, rubinasto rdečo barvo in gosto teksturo.
Cvetica je intenzivna, in razkriva zrelo češnjo, črni ribez, borovnice, najdemo tudi vijolico. Sledijo zaznave likviricije, cedrovine, vanilje, humusa, evkaliptusa in usnja.
Vino, ki nas razvaja z ravnovesjem med mehkobo ter mladostnimi kislinami in tanini. Okus je intenziven, dolgo obstojen in elegantno harmoničen. Za ljubitelje krepkih rdečih vin!
Sorte grozdja: 100 % tinta de toro
Vino iz trt starih med 15 in 65 let. Trte vzgajajo v tradicionalni vzrejni obliki. Posajene so v tla iz peščenjaka in gline na plasti apnenca, ki jih pokrivajo gramozne sipine. Le te zadržujejo toploto in jo čez noč oddajajo.
Trgatev je potekala ročno. Grozdje je bilo selekcioniranoin le najbolj zdrave jagode so uporabili za pridelavo tega vina. Po pecljanju je drozga macerirala s spontano fermentacijo v odprtih sodih iz francoskega hrasta 18 dni. Stalno so prelivali sok čež vrelni klobuk, potekala je alkoholna fermentacija iz avtohtonih kvasovk, z izpeljanim mlečnim razkisom. Sledilo je 14 mesečno zorenje vina v barrique sodčkih iz francoskega lesa (30 % novega in 70 % enkrat rabljenega).
Potencial staranja: 10 let in več
Servirna temperatura: 16 – 18 °C

Teža 2,4 kg
Regija

Toro

Sorta

100 % tinta de toro

Hiša

Teso la Monja

Alkoholna stopnja

14.5 %

Priporočena temperatura

16–18 °C

Država

ŠPANIJA

Potencial staranja

10–15 let

Stil vina

Bogato rdeče vino

Letnik

2019

Prostornina

1,5 l

Vinifikacija

Nežna spontana fermentacija v malih posodah pri kontroliranih temperaturah, 2 leti zorenja v barrique sodčkih kjer so doge iz ameriškega, glave pa francoskega hrasta

Ujemanje s hrano

Idealna popestritev druženja ob jedeh iz žara, raznim tapasom, ob ossobuco, ali pa ob pečenki

Barva

Rubinasto rdeča

Teso la Monja

Teso la Monja je plod dolgoletnih prizadevanj družine Eguren pri priznavanju te specifične dežele, kot dežele, ki lahko proizvede svojstvena in visokokakovostna vina z dolgim potencialom staranja. Družina Eguren velja za najzaslužnejše, ki je to deželo postavilo na svetovni vinski zemljevid, saj so na eni od njihovih bivših posesti pridelali vino, ki ga je Robert Parker (svetovni kritik in poznavalec) ocenil z nepredstavljivimi 100-točkami! S tem so pritegnili zanimanje številnih svetovnih kupcev in poznavalcev ter položili temelj klasifikaciji dežele DO Toro. Družina Eguren obdeluje več vinogradov po metodologiji biodinamičnih principov. Vinogradi so zasajeni v revnih peščenih in glinenih tleh, ki se razprostirajo na plasteh apnenca, zasute pa so s plastjo gramoza, ki čez dan absorbira toploto in jo čez noč oddaja. Zaradi sestave tal tu trtna uš ni uspela pustiti razdejanja in kar nekaj vin najdemo, ki so pridelana iz več kot 100 let starih vinogradov, na podlagah, ki niso bile cepljene.

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top