Vinas Jovenes, 2019, Miguel Merino, 1,5 l

39,90 

Okusite Vinas Jovenes, čudovito vino z globoko, rubinasto rdečo barvo, ki vas bo zapeljalo s kombinacijo sadnosti in sladkih začimb, ter intenzivnim, polnim in dolgo obstojnim, elegantnim pookusom.

Razpoložljivost: 6 na zalogi

00419 00419 Categories , Tag

Vino globoke rubinasto rdeče barve z gosto teksturo.
Arome so intenzinve, razkošne. Zaznamo črno češnjo, gozdne jagode, zrelo slivo, obenem pa dobršnjo mero vanilje, tobaka, usnja in gozdne podrasti.
Vino intenzivnega okusa, ki deluje mehkobno. Obenem ponudi dobro mero kisline in žametastih taninov. Vino polnega telesa s poudarjeno elegantnim, dolgo obstojnim okusom, ki nas očara in zapelje.
Sorte grozdja: tempranillo, graciano, garnacha
Vinograd El Rincon so na jugu mesteca Briones posadili leta 2001. V glavnini je setavljen iz sorte tempranillo, dopolnjuje pa ga nekaj trt graciana in garnache.
Ročno obrano grozdje so zbrali v majhne zabojčke. Sledila je ročna selekcija najboljših grozdov. Fermentacija je potekala v majhnih posodah iz nerjavnega jekla pri kontrolirani temperaturi. Bodega Miguel Merino postavlja eleganco pred moč in temperament, ki je značilen za vina te slikovite pokrajine.
Vino je za tem 12 mesecev zorelo v hrastovih sodih druge uporabe, ki so jih pred tem uporabljali za njihovo Riserva vino. Doge soda so iz ameriškega lesa, glave pa iz francoskega. Po šestih tednih so sode dopolnili, da minimizirajo oksidacijo vina. Po stekleničenju se je vino še dodatnih 12 mesecev šolalo v kleti.
Potencial staranja: 6 let in več
Servirna temperatura: 14–16 ° C

NAGRADE IN PRIZNANJA
92 točk: Tim Atkin MW Rioja Report 2022

Teža 2,4 kg
Regija

Rioja

Sorta

tempranillo, graciano, garnacha tinta

Hiša

Miguel Merino

Alkoholna stopnja

13.5 %

Priporočena temperatura

16–18 °C

Država

ŠPANIJA

Potencial staranja

5–10 let

Stil vina

Klasično rdeče vino

Letnik

2019

Prostornina

1,5 l

Vinifikacija

Fermentacija v malih inox posodah pri kontrolirani temperaturi, 12 mesečno zorenje v rabljenih sodih v kombinaciji ameriškega in francoskega hrasta, 12 mesečno šolanje vina v steklenici

Ujemanje s hrano

Idelano ob jedeh z žara ali s španskimi tapasi, lahko pa tudi kot samostojno vino

Barva

Rubinasto rdeča

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top

TA HIP PRIPOROČAMO