Vinas Jovenes, 2019, Miguel Merino, 1,5 l

39,90 

Okusite Vinas Jovenes, čudovito vino z globoko, rubinasto rdečo barvo, ki vas bo zapeljalo s kombinacijo sadnosti in sladkih začimb, ter intenzivnim, polnim in dolgo obstojnim, elegantnim pookusom.

Ni na zalogi

Želite biti obveščeni, ko bo ta izdelek spet na zalogi?

00419 00419 Categories , Tag

Vino globoke rubinasto rdeče barve z gosto teksturo.
Arome so intenzinve, razkošne. Zaznamo črno češnjo, gozdne jagode, zrelo slivo, obenem pa dobršnjo mero vanilje, tobaka, usnja in gozdne podrasti.
Vino intenzivnega okusa, ki deluje mehkobno. Obenem ponudi dobro mero kisline in žametastih taninov. Vino polnega telesa s poudarjeno elegantnim, dolgo obstojnim okusom, ki nas očara in zapelje.
Sorte grozdja: tempranillo, graciano, garnacha
Vinograd El Rincon so na jugu mesteca Briones posadili leta 2001. V glavnini je setavljen iz sorte tempranillo, dopolnjuje pa ga nekaj trt graciana in garnache.
Ročno obrano grozdje so zbrali v majhne zabojčke. Sledila je ročna selekcija najboljših grozdov. Fermentacija je potekala v majhnih posodah iz nerjavnega jekla pri kontrolirani temperaturi. Bodega Miguel Merino postavlja eleganco pred moč in temperament, ki je značilen za vina te slikovite pokrajine.
Vino je za tem 12 mesecev zorelo v hrastovih sodih druge uporabe, ki so jih pred tem uporabljali za njihovo Riserva vino. Doge soda so iz ameriškega lesa, glave pa iz francoskega. Po šestih tednih so sode dopolnili, da minimizirajo oksidacijo vina. Po stekleničenju se je vino še dodatnih 12 mesecev šolalo v kleti.
Potencial staranja: 6 let in več
Servirna temperatura: 14–16 ° C

NAGRADE IN PRIZNANJA
92 točk: Tim Atkin MW Rioja Report 2022

Teža 2,4 kg
Regija

Rioja

Sorta

tempranillo, graciano, garnacha tinta

Hiša

Miguel Merino

Alkoholna stopnja

13.5 %

Priporočena temperatura

16–18 °C

Država

ŠPANIJA

Potencial staranja

5–10 let

Stil vina

Klasično rdeče vino

Letnik

2019

Prostornina

1,5 l

Vinifikacija

Fermentacija v malih inox posodah pri kontrolirani temperaturi, 12 mesečno zorenje v rabljenih sodih v kombinaciji ameriškega in francoskega hrasta, 12 mesečno šolanje vina v steklenici

Ujemanje s hrano

Idelano ob jedeh z žara ali s španskimi tapasi, lahko pa tudi kot samostojno vino

Barva

Rubinasto rdeča

Miguel Merino

Miguel Merino je ena najmanjših kleti iz območja Rioja Alta. Gre za butično klet, ki svojo filozofijo kroji skozi sledenje eleganci. Leta 1994 jo je ustanovil Miguel Merino, ki je po dolgih letih izvažanja španskih vin po celem svetum uresničil svoje sanje o majhni in butični vinski kleti ‘bodegi’. Za svoj sedež je izbral Briones, eno najlepših vasi Rioje in, kar je še pomembneje, vas okoli katere so posajeni najstarejši vinogradi tega območja. Vsi njihovi vinogradi so v okolici vasice in so bili zasajeni med 1929 in 2001. Miguel z družino obdeluje skoraj 13 hektarjev in na leto pridela okoli 55.000 kg grozdja. Ukvarjajo se s tradicionalnim in trajnostnim vinogradništvom, brez uporabe herbicidov ter z veliko ročnega dela. Trgatev poteka ročno. Gre za zelo majhno, butično klet (ekipa 4 oseb), ki upravičeno velja za eno vodilnih tako imenovanega novega vala Rioja vin. Vina izvažajo v 23 držav. Na leto vstekleničijo približno 60.000 steklenic, ki jih sestavlja 7 različnih vin.

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top