Rouge Premiere, 2018, Figuiere, 0,75 l

22,80 

Rouge Premiere 2018 je novejši letnik tega elegantnega in bogatega rdečega vina. Na nosu zaznamo bogate vonjave robidnic, sladiča in provansalskih začimb. Razkošen, svilnat in uravnotežen okus odlikujejo dozorjeni tanini. Vino, v katerem lahko uživate takoj ali mu pustite še nekaj let staranja.

Razpoložljivost: 51 na zalogi

00095 00095 Categories , Tag

Prepriča že s svojo intenzivno barvo. Cvetica je kompleksna mešanica robidnic, sladiča in provansalskih začimb. Razkošen, svilnat in uravnotežen okus odlikujejo gosti, dozorjeni tanini. Elegantno vino, v katerem lahko uživate takoj, prileže pa se mu tudi nekaj dodatnih let zorenja v ustreznem prostoru. Popoln dodatek praženemu ali mesu v omaki ter izbranim sirom.

Vino v hiši Figuiere že od leta 1979 pridelujejo iz grozdja, trganega izključno v ekološkem vinogradu s certifikatom Ecocert.

Teža 1,5 kg
Regija

Provansa

Sorta

mourvedre, syrah

Hiša

Figuiere

Alkoholna stopnja

13 %

Priporočena temperatura

14–16 °C

Država

FRANCIJA

Potencial staranja

5–10 let

Stil vina

Klasično rdeče vino

Letnik

2018

Prostornina

0,75 l

Ujemanje s hrano

Praženo meso, meso v omaki in izbrani siri

Barva

Rubinasto rdeča

Figuiere

Posestvo Figuière se nahaja ob Francoski rivieri. Ekološki vinograd s površino 210 hektarjev je že skoraj 40 let družinska domačija, ki ujame aromatično kompleksnost tega nenadomestljivega zaščitenega naravnega okolja, vso njegovo mineralnost in navdih za oblikovanje zbirk vin, podpisanih v tradiciji, ki jo poganjajo inovacije. Njihova vina izražajo ljubezen do Provanse. Figuière je pionirski proizvajalec finih vin v Provansi in ambasador nove generacije vrhunskih vinarjev, ki se posveča svojemu terriorju, vendar krepko oblikuje prihodnost z željo po zdravi mešanici tradicije in inovacij, obrtništva in umetnosti življenja, razkošja in preprostost.

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top