Confidentielle Rouge 2017, Figuiere, 1,5 l

60,90 

Okusite vino razkošne, rubinasto rdeče barve z globokimi vijoličnimi odtenki, ki ga krasi intenzivna aroma črnih češenj, garige, likviricje in praženih kakavovih zrn ter prefinjeno eleganten, gladek in saden okus, z ravno pravo mero žametnih taninov.

Razpoložljivost: 6 na zalogi

00094 00094 Categories , Tag

Vino razkošne, rubinasto rdeče barve z globokimi vijoličnimi odtenki. Intenzivna aroma vključuje note črnih češenj, garige, likviricje in praženih kakavovih zrn. Okus je prefinjeno eleganten, gladek in saden. Tanine mehča čudovita tekstura. Harmonično in izjemno uravnoteženo vino, ravno pravšnje za spremljavo telečje zarebrnice ali čičerikinih jedi.

Teža 2,4 kg
Regija

Provansa

Sorta

murvedre, syrah

Hiša

Figuiere

Alkoholna stopnja

13.5 %

Priporočena temperatura

14–16 °C

Država

FRANCIJA

Potencial staranja

5–10 let

Stil vina

Klasično rdeče vino

Letnik

2016

Prostornina

1,5 l

Ujemanje s hrano

Jagnjetina, čičerika

Barva

Rubinasto rdeča

Figuiere

Posestvo Figuière se nahaja ob Francoski rivieri. Ekološki vinograd s površino 210 hektarjev je že skoraj 40 let družinska domačija, ki ujame aromatično kompleksnost tega nenadomestljivega zaščitenega naravnega okolja, vso njegovo mineralnost in navdih za oblikovanje zbirk vin, podpisanih v tradiciji, ki jo poganjajo inovacije. Njihova vina izražajo ljubezen do Provanse. Figuière je pionirski proizvajalec finih vin v Provansi in ambasador nove generacije vrhunskih vinarjev, ki se posveča svojemu terriorju, vendar krepko oblikuje prihodnost z željo po zdravi mešanici tradicije in inovacij, obrtništva in umetnosti življenja, razkošja in preprostost.

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top