Collecion Privada, 2019, Sierra Cantabria, 0,75 l

39,90 

Spoznajte Coleccion Privada, ki navdušuje z zaznavami črnega ribeza, zrele slive, gozdnega jagodičevja, vanilje, čokolade, kave, popra, usnja in praženih oreščkov. Vino plemenitosti, kreposti in dolgega, harmoničnega pookusa.

Razpoložljivost: 7 na zalogi

00431 00431 Categories , Tag

Vino z ekstraktno, rubinasto rdečo barvo s škrlatnim odtenkom.
Cvetica je intenzinva, razkošna. Zaznamo črni ribez, zrelo slivo, gozdno jagodičevje, vaniljo, čokolado, kavo, poper, usnje in pražene oreščke.
Vino krepkega telesa z intenzivnim okusom, kjer svežina in tanini izražajo dolgoživost vina, ki bo svoj eleganten karakter le še stopnjevalo. Vino plemenitosti, kreposti in dolgega, harmoničnega pookusa.
Sorte grozdja: tempranillo
Vino so pridelali iz ročno obranega grozdja, dveh vinogradov, ki sta bila zasajena leta 1957 in 1959.
Polovico grozdja so razpecljali, pri pridelavi druge polovice so uporabili cele grozde. Striktni selekciji je sledila 12-dnevna maceracija z dnevnim prelivanjem mošta čez vrelno kapo, na začetku intenzvino, s postopnim zmanjševanjem intenzivnosti proti zaključku. Alkoholna fermentacija je bila izpeljana z avtohtonimi kvasovkami pri kontroliranih temperaturah okoli 23 °C.
Po nežnem prešanju je vino zorelo 16 mesecev v novih barrique sodčkih iz francoskega in ameriškega lesa, v katerih je tudi izpeljajo mlečnokislinsko konverzijo.
Potencial staranja: 10 let in več
Servirna temperatura: 16 – 18 °C

Teža 1,5 kg
Regija

Rioja

Sorta

100 % tempranillo

Hiša

Sierra Cantabria

Alkoholna stopnja

14.5 %

Priporočena temperatura

16–18 °C

Država

ŠPANIJA

Potencial staranja

10–15 let

Stil vina

Bogato rdeče vino

Letnik

2019

Prostornina

0,75 l

Vinifikacija

12 dnevna intenzivna maceracija, fermentacija z avtohtonimi kvasovkami, 16 mesečno zorenje v novih barrique sodčkih iz ameriškega in francoskega hrasta

Ujemanje s hrano

Idealna popestritev druženja ob jedeh iz žara, raznim tapasom, ob ossobuco, ali pa ob pečenki

Barva

Rubinasto rdeča

Sierra Cantabria

Bodegas Sierra Cantabria je leta 1957 ustanovil Guillermo Eguren, vinarski samouk, ki je bil po družinski tradiciji vinogradnik. Njegova družina izvira iz San Vicente de La Sonsierra, enemu najbolj prestižih terroirjev v Rioji in že od leta 1870 goji grozdje v Rioji Alavesi. Danes že četrta generacija družine Eguren usmerja vse vidike procesa pridelave vina z Marcosom Egurenom kot vinarjem in direktorjem poslovanja ter njegovim bratom Miguelom Angelom Egurenom kot generalnim direktorjem. Družina vse svoje grozdje in vino pridela na lastnih posestvih. Kot vinogradniki v Rioji Alavesi pridelujejo veliko večino Tempranilla z le majhnim odstotkom Garnache in Graciana, saj se zavedajo, da ti sorti ne dajeta zanesljivih rezultatov na tem območju. Zaradi dolge vinogradniške tradicije je družina Eguren ponosna na razumevanje svojih vinogradov do stopnje, ki je v vinarskem svetu precej edinstvena in spoštovanja vredna. Vinograde obdelujejo po sonaravnih principih, po načelim minimalne intervencije in ob sledenju biodinamičnih principov. Vsa vina fermentirajo s pomočjo avtohtonih kvasovk, ki jih pridobijo iz lastnih vinogradov.

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top