Sierra Cantabria

Bodegas Sierra Cantabria je leta 1957 ustanovil Guillermo Eguren, vinarski samouk, ki je bil po družinski tradiciji vinogradnik. Njegova družina izvira iz San Vicente de La Sonsierra, enemu najbolj prestižih terroirjev v Rioji in že od leta 1870 goji grozdje v Rioji Alavesi. Danes že četrta generacija družine Eguren usmerja vse vidike procesa pridelave vina z Marcosom Egurenom kot vinarjem in direktorjem poslovanja ter njegovim bratom Miguelom Angelom Egurenom kot generalnim direktorjem.

Družina vse svoje grozdje in vino pridela na lastnih posestvih. Kot vinogradniki v Rioji Alavesi pridelujejo veliko večino Tempranilla z le majhnim odstotkom Garnache in Graciana, saj se zavedajo, da ti sorti ne dajeta zanesljivih rezultatov na tem območju. Zaradi dolge vinogradniške tradicije je družina Eguren ponosna na razumevanje svojih vinogradov do stopnje, ki je v vinarskem svetu precej edinstvena in spoštovanja vredna.

Vinograde obdelujejo po sonaravnih principih, po načelim minimalne intervencije in ob sledenju biodinamičnih principov. Vsa vina fermentirajo s pomočjo avtohtonih kvasovk, ki jih pridobijo iz lastnih vinogradov.

Scroll to Top