Crianza, 2017, Sierra Cantabria, 1,5 l

25,90 

Naj vas zapelje ta Crianza s svojo rubinasto rdečo barvo in intenzivnimi aromami po rdeči češnji, zreli slivi, gozdnem jagodičevju, rahlo noto vanilje, usnja in praženega. Vino elegance in dolgega, harmoničnega pookusa.

Razpoložljivost: 4 na zalogi

00429 00429 Categories , Tag

Vino rubinasto rdeče barve s škrlatnim odtenkom.
Intenzivne arome razkrivajo rdečo češnjo, zrelo slivo, gozdno jagodičevje, rahlo noto vanilje, usnja in praženega.
Vino krepkega telesa z intenzivnim okusom, kjer svežina in taninski oprijem izražata dolgoživost tega vina. Vino elegance in dolgega, harmoničnega pookusa.
Sorte grozdja: tempranillo
Ročno obrano grozdje s striktno selekcijo najbolj zdravih grozdov.Po pecljanju je sledila 21-dnevna maceracija z alkoholno fermentacijo z avtohtonimi kvasovkami med 26 in 28 °C. V začektu dvakrat dnevno, zadnjih deset dni pa enkrat dnevno.
Po nežnem prešanju je vino zorelo 14 mesecev v barrique sodčkih iz francoskega in ameriškega lesa, ki so bili uporabljeni največ trikrat. Vsake 4 mesece je bilo vino pretočeno.
Potencial staranja: 7 let in več
Servirna temperatura: 16 – 18 °C

Teža 2,4 kg
Regija

Rioja

Sorta

100 % tempranillo

Hiša

Sierra Cantabria

Alkoholna stopnja

14 %

Priporočena temperatura

16–18 °C

Država

ŠPANIJA

Potencial staranja

5–10 let

Stil vina

Bogato rdeče vino

Letnik

2017

Prostornina

0,75 l

Vinifikacija

21 dnevna maceracija s fermentacijo z avtohtonimi kvasovkami, mlečni razkis, 14 mesečno zorenje v naječ trikrat rabljenih barrique sodčkih iz ameriškega in francoskega hrasta

Ujemanje s hrano

Idealna popestritev druženja ob jedeh iz žara, raznim tapasom, ob ossobuco, ali pa ob pečenki

Barva

Rubinasto rdeča

Sierra Cantabria

Bodegas Sierra Cantabria je leta 1957 ustanovil Guillermo Eguren, vinarski samouk, ki je bil po družinski tradiciji vinogradnik. Njegova družina izvira iz San Vicente de La Sonsierra, enemu najbolj prestižih terroirjev v Rioji in že od leta 1870 goji grozdje v Rioji Alavesi. Danes že četrta generacija družine Eguren usmerja vse vidike procesa pridelave vina z Marcosom Egurenom kot vinarjem in direktorjem poslovanja ter njegovim bratom Miguelom Angelom Egurenom kot generalnim direktorjem. Družina vse svoje grozdje in vino pridela na lastnih posestvih. Kot vinogradniki v Rioji Alavesi pridelujejo veliko večino Tempranilla z le majhnim odstotkom Garnache in Graciana, saj se zavedajo, da ti sorti ne dajeta zanesljivih rezultatov na tem območju. Zaradi dolge vinogradniške tradicije je družina Eguren ponosna na razumevanje svojih vinogradov do stopnje, ki je v vinarskem svetu precej edinstvena in spoštovanja vredna. Vinograde obdelujejo po sonaravnih principih, po načelim minimalne intervencije in ob sledenju biodinamičnih principov. Vsa vina fermentirajo s pomočjo avtohtonih kvasovk, ki jih pridobijo iz lastnih vinogradov.

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top