Paul, 2017, Domaine des Homs, 1,5 l

28,90 

Kupi fantastično rdeče vino v magnum steklenici, ki bo lepo dopolnilo lažje in bolj kompleksne mesne jedi. Ekološko pridelano vino iz francoskega Languedoca je lepih, svežih vonjav, prednjači črni ribez, v ustih pa je vino mehko in zaokroženo. Začutimo note kave, začimb in kakavovih zrn.

Razpoložljivost: 22 na zalogi

00219 00219 Categories , Tag

Rdeče vino Paul je sestavljeno iz sort syrah in grenache. Na nosu je vino svežih vonjav, prednjači črni ribez, v ustih pa je vino mehko in zaokroženo. Začutimo note kave, začimb in kakavovih zrn.
Vino bo lepo dopolnilo lažje in bolj kompleksne mesne jedi in začinjene jedi.

Teža 2,4 kg
Regija

Langeudoc

Sorta

80 % grenache, 20 % cinsault

Hiša

Domaine des Homs

Alkoholna stopnja

14 %

Priporočena temperatura

12 – 14°C

Država

FRANCIJA

Potencial staranja

5–10 let

Stil vina

Bogato rdeče vino

Letnik

2017

Prostornina

0,75 l

Vinifikacija

15 dnevna maceracija pri kontrolirani temperaturi, po mlečnokislinski konverziji sledi 12 mesečno zorenje v betonskih posodah

Ujemanje s hrano

Lažje in bolj kompleksne mesne jedi in začinjene jedi

Barva

Rubinasto rdeča

Domaine des homs

Posest Domaine des Homs, ki deluje po načelih biodinamike, se razprostira na 20 hektarjih v osrčju regije Minervois v francoskem Languedocu. Regija je zelo topla in suha, veter, ki piha z morja na kopno, pa prinaša ravno prav vlage. Terroir je sestavljen iz peščenjaka, gline in kremena. Družina lastnika Jean-Marca je na tem posestvu že tri generacije nazaj gojila grozdje, vendar je Jean-Marc prvi, ki stekleniči večjo količino vina. Njegov oče in dedek vina nista prodajala drugam kot lokalnim trgovcem. Ko sta Jean-Marc in njegova žena Anne leta 2000 prevzela klet, sta se (po enološki šoli in vajeništvu po vsej Franciji) odločila, da bosta sistematično ponovno zasadila 13 od 20 hektarjev in pustila najbolj produktivne, zrele trte, ter pomladila vinograde. V skladu s certificirano organsko pridelavo so tla preorana, v njej ni nobenih kemičnih sredstev niti kemičnih gnojil, organska zrelost zagotavlja prehrano tal. Sorte, ki jih gojijo na posesti Domain des Homs, so Syrah, Grenache in Cinsault, Viognier, Chardonnay in Muscat.

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top