Calados del Puntido, 2017, Vinedos de Paganos, 1,5 l

48,90 

Okusite Calados del Puntido, s svojim poudarjenim bouquejem po zreli črni češnji, suhi slivi, črnem ribezu, vanilji, usnju, humusu in dimu. Vino elegance in dolgega, harmoničnega pookusa.

Razpoložljivost: 11 na zalogi

00434 00434 Categories , Tag

Vino globoke rubinasto rdeče barve z gosto teksturo.
Njegov bouquet je poudarjen. Zaznamo zrelo črno češnjo, suho slivo, črni ribez, vaniljo, usnje, humus in dim.
Vino krepkega telesa z intenzivnim okusom, kjer svežina in taninski oprijem izražata dolgoživost tega vina. Vino elegance in dolgega, harmoničnega pookusa.
Sorte grozdja: tempranillo
4-dnevna pre-fermentativna maceracija pri 6 °C z avtohtonimi kvasovkami, z zelo nežnim prelivanjem mošta preko vrelne kape in nežno maceracijo. 8-dnevna alkoholna fermentacija pri temperaturah med 26 in 28 °C z 1 ali 2 dnevnima prelivanjima soka tekom prvega dneva in enojnim prelivanjem v zaključku fermentacije. Po zaključku fermentacije je vino še 11 dni ležalo v stiku z grozdnimi kožicami.
Vino so pretočili v barrique sodčke iz francoskega hrasta, od tega je bilo 30 % novih, 30 % enkrat uporabljenih in 40 % dvakrat uporabljenih. V njih je vino zorelo 16 mesecev in tudi opravilo mlečnokislinsko konverzijo.
Potencial staranja: 10 let in več
Servirna temperatura: 16 – 18 °C”

Teža 2,5 kg
Regija

Rioja

Sorta

100 % tempranillo

Hiša

Vinedos de Paganos

Alkoholna stopnja

14 %

Priporočena temperatura

16–18 °C

Država

ŠPANIJA

Potencial staranja

10–15 let

Stil vina

Bogato rdeče vino

Letnik

2017

Prostornina

1,5 l

Vinifikacija

4-dnevna prefermentativna maceracija pri 6 °C, 8 dnevna alkoholna fermentacija z avtohtonimi kvasovkami, 11 dnevna maceracija po fermentaciji, 16 mesečno zorenje v francoskih barrique sodčkih

Ujemanje s hrano

Idealna popestritev druženja ob jedeh iz žara, raznim tapasom, ob ossobuco, ali pa ob pečenki

Barva

Rubinasto rdeča

Viñedos de Páganos

El Puntido je stara beseda, ki pomeni “vznožje stopnišča”, obliki, ki jo ta zemljišča tvorijo med Cantabria gorami in depresijo reke Ebro. Viñedos de Páganos so single-vineyard vina, ki izražajo edinstveni terroir, na katerem so zasajeni vinogradi. Ta vina družina Eguren prideluje vse od leta 2001 in konstantno dosega vrhunske rezultate. Viñedos de Páganos so ustanovljen z namenom izraćanja elegantnega, mineralnega izraza vinogradov El Puntido in La Nieta, dveh fenomenalnih leg, ki se nahajata v starodavnem srednjeveškem mestu Páganos. El Puntido in Calados Del Puntido sta pridelana iz vinograda El Puntido. Calados Del Puntido je prvovrstno vino iz višjega donosnega dela vinograda. Družina Eguren meni, da je El Puntido paradigma mineralnega izraza Tempranilla, ki ga poudarja visok delež krede, ki je prisotna v tem območju.

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top