Victorino, 2019, Teso la Monja, 1,5 l

124,90 

Spoznajte Victorino, vino z aromami zrelega črnega jagodičevja likviricije, črne čokolade, cedrovine, vanilje, humusa, suhega tobaka in grafita. Vino intenzivnega okusa, ki ponudi mehkobo, a nas njegova mladostna svežina in robati tanini opomnijo, da ima pred stabo še ogromen potencial staranja.

Razpoložljivost: 6 na zalogi

00441 00441 Categories , Tag

Vino z globoko, rubinasto rdečo barvo in poudarjeno gostoto.
Arome so intenzivne, zaznavamo zrelo črno jagodičevje, murvo, črno češnjo, slivo, najdemo tudi vijolico. Sledijo zaznave likviricije, črne čokolade, cedrovine, vanilje, humusa, suhega tobaka in grafita.
Vino intenzivnega okusa, ki ponudi mehkobo, a nas njegova mladostna svežina in robati tanini opomnijo, da ima pred stabo še ogromen potencial staranja. Vino elegance in kreposti, ki bo svoj pravi karatker še pokazalo skozi čas. Krepko, intenzivno in zelo dolgo obstojno. Za ljubitelje kerpkih in intenzivnih špancev.
Sorte grozdja: 100 % tinta de toro
Vino iz trt starih med 45 in več kot 100 let. Gre za necepljene trte, ki jih trtna uš ni napadla. Trte vzgajajo v tradicionalni vzrejni obliki in so posajene v tla iz peščenjaka in gline na plasti apnenca, pokrivajo pa jih gramozne sipine, ki zadržujejo toploto in jo čez noč oddajajo.
Trgatev je potekala ročno. Grozdje je bilo selekcionirano in vino je pridelano le iz najbolj zdravih jagod. Po pecljanju je drozga macerirala s spontano fermentacijo v odprtih sodih iz francoskega hrasta 10 dni, ob stalnem prelivanju soka čež vrelni klobuk. Po 18-dnevni maceraciji pri temperaturah med 24 in 26 °C je vino do 20 mesecev zorelo v novih barrique sodčkih iz francoskega hrasta.
Potencial staranja: 10 let in več
Servirna temperatura: 16 – 18 °C

Teža 2,4 kg
Regija

Toro

Sorta

100 % tinta de toro

Hiša

Teso la Monja

Alkoholna stopnja

14.5 %

Priporočena temperatura

16–18 °C

Država

ŠPANIJA

Potencial staranja

10–15 let

Stil vina

Bogato rdeče vino

Letnik

2019

Prostornina

1,5 l

Ujemanje s hrano

Idealna popestritev druženja ob jedeh iz žara, raznim tapasom, ob ossobuco, ali pa ob pečenki

Barva

Rubinasto rdeča

Teso la Monja

Teso la Monja je plod dolgoletnih prizadevanj družine Eguren pri priznavanju te specifične dežele, kot dežele, ki lahko proizvede svojstvena in visokokakovostna vina z dolgim potencialom staranja. Družina Eguren velja za najzaslužnejše, ki je to deželo postavilo na svetovni vinski zemljevid, saj so na eni od njihovih bivših posesti pridelali vino, ki ga je Robert Parker (svetovni kritik in poznavalec) ocenil z nepredstavljivimi 100-točkami! S tem so pritegnili zanimanje številnih svetovnih kupcev in poznavalcev ter položili temelj klasifikaciji dežele DO Toro. Družina Eguren obdeluje več vinogradov po metodologiji biodinamičnih principov. Vinogradi so zasajeni v revnih peščenih in glinenih tleh, ki se razprostirajo na plasteh apnenca, zasute pa so s plastjo gramoza, ki čez dan absorbira toploto in jo čez noč oddaja. Zaradi sestave tal tu trtna uš ni uspela pustiti razdejanja in kar nekaj vin najdemo, ki so pridelana iz več kot 100 let starih vinogradov, na podlagah, ki niso bile cepljene.

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top