Teso la Monja

Teso la Monja je plod dolgoletnih prizadevanj družine Eguren pri priznavanju te specifične dežele, kot dežele, ki lahko proizvede svojstvena in visokokakovostna vina z dolgim potencialom staranja.

Družina Eguren velja za najzaslužnejše, ki je to deželo postavilo na svetovni vinski zemljevid, saj so na eni od njihovih bivših posesti pridelali vino, ki ga je Robert Parker (svetovni kritik in poznavalec) ocenil z nepredstavljivimi 100-točkami! S tem so pritegnili zanimanje številnih svetovnih kupcev in poznavalcev ter položili temelj klasifikaciji dežele DO Toro.

Družina Eguren obdeluje več vinogradov po metodologiji biodinamičnih principov. Vinogradi so zasajeni v revnih peščenih in glinenih tleh, ki se razprostirajo na plasteh apnenca, zasute pa so s plastjo gramoza, ki čez dan absorbira toploto in jo čez noč oddaja. Zaradi sestave tal tu trtna uš ni uspela pustiti razdejanja in kar nekaj vin najdemo, ki so pridelana iz več kot 100 let starih vinogradov, na podlagah, ki niso bile cepljene.

Scroll to Top