Gravieres de Sancastel, 2020, Domaine des Homs, 0,75 l

18,90 

Naročite fantastično, kulinarično rdeče vino, primerno tudi za kompleksne mesne jedi in jedi z žara. Ekološko pridelano vino je uravnoteženo, krasijo ga note gozdnih sadežev, kakava, karamele. V ustih je vino mehko, okroglo, tanini pa so lepo vgrajeni.

Razpoložljivost: 45 na zalogi

00220 00220 Categories , Tag

Vino je sestavljeno iz sort syrah in grenache.

Vino je uravnoteženo, krasijo ga note gozdnih sadežev, kakava, karamele.

V ustih je vino mehko, okroglo, tanini so lepo vgrajeni.

Lepo, kulinarično vino, primerno tudi za kompleksne mesne jedi.

Teža 1,5 kg
Regija

Langeudoc

Sorta

90 % syrah, 10 % grenache

Hiša

Domaine des Homs

Alkoholna stopnja

14 %

Priporočena temperatura

12 – 14°C

Država

FRANCIJA

Potencial staranja

5–10 let

Stil vina

Bogato rdeče vino

Letnik

2020

Prostornina

0,75 l

Vinifikacija

15 dnevna maceracija pri kontrolirani temperaturi, po mlečnokislinski fermentaciji sledi 12 mesečno zorenje. polovica v betonskih cisternah, druga polovica v 228 litrskih burgundskih sodih

Ujemanje s hrano

Rdeče meso, jedi z žara, bolj intenzivno začinjene jedi

Barva

Rubinasto rdeča

Domaine des homs

Posest Domaine des Homs, ki deluje po načelih biodinamike, se razprostira na 20 hektarjih v osrčju regije Minervois v francoskem Languedocu. Regija je zelo topla in suha, veter, ki piha z morja na kopno, pa prinaša ravno prav vlage. Terroir je sestavljen iz peščenjaka, gline in kremena. Družina lastnika Jean-Marca je na tem posestvu že tri generacije nazaj gojila grozdje, vendar je Jean-Marc prvi, ki stekleniči večjo količino vina. Njegov oče in dedek vina nista prodajala drugam kot lokalnim trgovcem. Ko sta Jean-Marc in njegova žena Anne leta 2000 prevzela klet, sta se (po enološki šoli in vajeništvu po vsej Franciji) odločila, da bosta sistematično ponovno zasadila 13 od 20 hektarjev in pustila najbolj produktivne, zrele trte, ter pomladila vinograde. V skladu s certificirano organsko pridelavo so tla preorana, v njej ni nobenih kemičnih sredstev niti kemičnih gnojil, organska zrelost zagotavlja prehrano tal. Sorte, ki jih gojijo na posesti Domain des Homs, so Syrah, Grenache in Cinsault, Viognier, Chardonnay in Muscat.

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top