Cuvee Santa Elena, 2017, Ipša, 0,75 l

18,90 

Okusite izjemo vinOkusite izjemo vino iz Hrvaške Istre, ki ga krasi čudovita, globoka rubinasta rdeča barva s svetlim robom in živahnimi odsevi z zelo fino in prijetno aromo ter kompleksno strukturo.o, ki ga krasi čudovita, globoka rubinasta rdeča barva s svetlim robom in živahnimi odsevi z zelo fino in prijetno aromo ter kompleksno strukturo.

Razpoložljivost: 18 na zalogi

00056 00056 Categories , Tag

Vino krasi čudovita, globoka rubinasta rdeča barva s svetlim robom in živahnimi odsevi. Vino je bistro in gosto. V kozarcu se počasi odpira in postaja vse bolj zahtevno, njegova aroma pa je zelo fina in prijetna. Na nosu najprej zaznamo noto borovnice. Sledi malo slive, na katero se naslanja nota cedre, nato zaznamo malo temne čokolade in črnega popra, na koncu pa note tobaka in vanilije. Kompleksnost arome je torej bogata.

Vino je suho, toplo in mehko s svežino in finimi gladkimi tanini. Vino je okusno in se ponaša z močnim telesom. Ima zelo lepo ravnovesje, intenzivnost okusa je izrazita, obstojnost pa trajna. To vino je lepo piti, je kakovostno, harmonično, z noto črnega ribeza na pookusu. Vino je v odlični formi in lahko v dobrih pogojih skladiščenja zdrži vsaj nadaljnjih sedem do osem let. Odlično se spaja z jagnječjim kotletom s tartufi.
Sorta grozdja: merlot, refošk

Teža 1,5 kg
Regija

Hrvaška Istra

Sorta

Merlot, refošk

Hiša

Ipša

Alkoholna stopnja

14.5 %

Priporočena temperatura

14–16 °C

Država

HRVAŠKA

Potencial staranja

5–10 let

Stil vina

Klasično rdeče vino

Letnik

2017

Prostornina

0,75 l

Vinifikacija

Spontana fermentacija na jagodnih kožicah brez dodajanja encimov. Ločena maceracija za vsak vinograd, 15-25 dni.

Ujemanje s hrano

Rdeče meso, bolj intenzivno začinjene jedi

Barva

Rubinasto rdeča

Ipša

Ipša je družinska kmetija, danes prepoznana na hrvaškem in svetovnem gastronomskem zemljevidu, ki že vrsto let proizvaja ekstra deviška oljčna olja in vina. Posest se nahaja v vasi Ipša, obkroženi z oljčnimi nasadi, ob vznožju Oprtlja, slikovitega mesta v severozahodni Istri, ki se nahaja na 200 metrih nadmorske višine, nedaleč od meje s Slovenijo. Vina Ipša so naravna vina, pridobljena iz avtohtonih in svetovno priznanih sort grozdja s postopkom daljše maceracije in staranja v lesenih sodih. Vedno navezani na naravo so se leta 1998 odločili, da se vrnejo k družinski tradiciji in se lotili obnove starih oljčnikov njihovih dedov. Že leta 2001 so med prvimi začeli nabirati oljke po sortah, po čimer so kmalu postali poznani na hrvaški, kmalu pa tudi svetovni oljčni sceni.

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top