Merlot Gospodovo, 2019, UOU, 0,75 l

29,90 

Bogat merlot, ki nosi ime po osončenem vinogradu nad Solkanom. Razkošne cvetice in krepke strukture bo odlična spremljava začinjenim mesnim specialitetam.

Razpoložljivost: 1 na zalogi

00195 00195 Categories , Tags ,

Bogato rdeče suho vino. Nosi ime po osončenem vinogradu nad Solkanom, razveseli že z lepo rubinasto barvo. Užitku za oko se kmalu pridruži cvetica, ki spominja na dišeče rdeče sadje in jagodičevje. Rdeče vino, ki v okusu odraža vse sortne značilnosti dobrega merlota, je toplo, krepko in možato, zato se rado druži s močnimi in dobro začinjenimi mesnimi jedmi, pa tudi kozarec tega merlota brez spremljave je lahko pravi užitek.

Teža 1,5 kg
Regija

Vipavska dolina

Sorta

100 % merlot

Hiša

UOU

Alkoholna stopnja

14.5 %

Priporočena temperatura

14–16 °C

Država

SLOVENIJA

Potencial staranja

10–15 let

Stil vina

Klasično rdeče vino

Letnik

2019

Prostornina

0,75 l

Vinifikacija

lastne kvasvke, maceracija 14 do 20 dni, hrastovi sodi 16 mescev

Ujemanje s hrano

Začinjene mesne jedi, divjačina, ovčetina, žar.

Barva

Rubinasto rdeča

UoU

UOU vina, morda več kot ostala, prenašajo stari duh in posebno zgodbo. Trte skoraj 90 let starih vinogradov so z ljubeznijo vzdrževane in ravno tako z ljubeznijo vsakič podarjajo edinstvena naravna UOU vina. Lastnik neverjetne energije, gospod Marinko Pintar, skupaj z družbo manjših vinarjev vzdržuje in skrbi za stare trte ter vedno izboljšuje njihovo rodnost. UOU so ekološko pridelana macerirana bela in rdeča vina pridelana iz grozdja starih vinogradov, čigavo zgodovino in karakter so prenesli na svoj okus. Blagovna znamka »UoU« obuja spomin na vola, vprežno žival, ki je primorskim ljudem, prav tako močnim, vztrajnim in trmastim, stoletja pomagala preživeti. Naravno vina »UoU« zahtevajo popolno pozornost. Stare trte, trud po naravnem kmetovanju so v povezavi z zorenjem v lesenih sodih del recepta, ki vinu daje svojstveno aromo z izrazitim telesom.

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top