Chiassobuio, 2011, Tunia, 0,75 l

24,90 

Okusite ekološko pridelani Chiassobuio. Vino v katerem prevladuje sangioveze izkazuje note po zrelem črnem jagodičevju, čokoladi, usnju in gozdni podrasti. Intenzivno vino polne strukture, zrelih taninov in dolge, elegantne obstojnosti.

Razpoložljivost: 17 na zalogi

00282 00282 Categories , Tag

Vino bistre, rubinasto rdeče barve z granatnim odtenkom.

Arome so intenzivne in nas spomnijo na zrelo črno jagodičevje, robidnice, murve, pa marasko, zaznamo tudi note čokolade, usnja in tobaka, v zaključku pa tudi gozdno podrast, humus in gobe.

V ustih je suho, mehkobno in z dobro vgrajenim alkoholom v strukturi. Sveže in z zrelimi tanini, ki delujejo kot začimba. Intenzivno in strukturirano vino, dolgega in elegantnega obstoja v katerem se odsevajo note črnega jagodičevja, usnja in čokolade.

Teža 1,5 kg
Regija

Toskana

Sorta

90 % sangiovese, 5 % colorino, 5 % canaiolo

Hiša

Tunia

Alkoholna stopnja

14 %

Priporočena temperatura

14–16 °C

Država

ITALIJA

Potencial staranja

5–10 let

Stil vina

Bogato rdeče vino

Letnik

2011

Prostornina

0,75 l

Vinifikacija

Spontana fermentacija mošta deloma v jekleni posodi, deloma v velikih lesenih posodah. 36 – mesečno zorenje vina v nerjavni in leseni posodi, dolgo zorenje vina v steklenici.

Ujemanje s hrano

Lasagna, pizza, meso na žaru, divjačina, golaž, zorjeni siri

Barva

Rubinasto rdeča

Tunia

Tunia je mlada posest, ki so jo leta 2008 ustanovili Chiara Innocenti, Francesca di Benedetto in njen brat Andrea. Francesca je srce Tunie, ki kot biologinja in enologinja vodi pridelavo. Tunia je bilo ime najpomembnejšega Boga v etruščanskem panteonu zato ga posest, ki se nahaja v Val di Chiana v Arezzu, nosi v poklon zemlji, na kateri leži. V spoštovanje do nje pa so vsi pridelki na kmetiji pridelani v skladu z ekolokimi principi kmetovanja, za kar so tudi pridobili certifikat. Posest se razprostira na 25 hektarjih, zasajenih s sortama Sangiovese in Trebbiano (posajenima leta 1970) ter nedavno zasajenima (2005) sortama Cabernet Sauvignon in Sangiovese. Del Trebbiana je bil nedavno precepljen z Vermentinom. Ponaša se tudi z oljčnikom, ki ga sestavlja 600 oljk.

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top