Nossa Calcario Baga, 2017, Pato & Wouters, 1,5 l

69,90 

Spoznajte izjemno, biodinamično pridelano rdeče vino iz sorte baga. Globoke rubinasto rdeče barve, intenzivne sadnosti, zeliščnosti in sladkih začimb. Mladostno po karakterju in izjemnim potencialom za staranje.

Razpoložljivost: 10 na zalogi

00225 00225 Categories , Tag

Rdeče vino pridelano iz 80 let starih vinogradov sorte baga.
Globoke, neprosojne, rubinasto rdeče barve in goste teksture.
Cvetica je fina in intenzivna. Zaznavamo intenzvino sadnost – višnjo, črno jagodičevje in tudi note mediteranskih zelišč in sladkih začimb.
V ustih deluje mladostno, zaznavamo mehkobo, a se zakrije za poudarjeno svežino in tanini. Prvine, ki nakazujejo njegov dolg potencial za staranje, obenem pa ga delajo idealnega za gastronomske podvige.
Baga, ki ne deluje rustikalno, ampak se razkriva kot mladosten dolgoprogaš. Na voljo v zelo omejeni količini. Napolnjenih je bilo zgolj 500 magnum steklenic!

Teža 2,4 kg
Regija

Bairrada

Sorta

100 % baga

Hiša

Pato & Wouters

Alkoholna stopnja

12.5 %

Država

PORTUGALSKA

Potencial staranja

do 40 let

Stil vina

Bogato rdeče vino

Letnik

2017

Prostornina

1,5 l

Priporočena temperatura

12–14 °C

Ujemanje s hrano

Preprosto pripravljene jedi iz jagnjetine, govedine, teletine, goloba, račke, fazana, jerebice, zajca ali jelenov file, močni siri (Ami de Chambertin, Castel…).

Barva

Rubinasto rdeča

Pato & Wouters

Vina Filipe Pato in Williama Woutersa so plod čarobnega sodelovanja med ženo in možem. Njuna filozofija je preprosta: ustvariti pristna vina brez ličil, ki izražajo resnično naravo vinogradov, iz katerih prihajajo. Vino pridelujeta zgolj iz avtohtonih sort. Baga, Bical, Arinto, Cercial in Maria Gomes so sorte, ki ustvarjajo vina z dušo in karakterjem. Sestava tal, mikroklimatski faktorji in edinstvene lege so idealni pogoji za pridelavo izvrstnega grozdja po principih biodinamike. V kleti nežno ravnajo z grozdjem, z minimalno intervencijo in strogim spremljanjem vina, kar omogoča, da se sorta popolnoma izrazi. Ultimativno vina Filipa Pato & William Wouters izražajo “terroir”, ki nastane kot rezultat združitve znanja, umetnosti in narave. Tako pridelanim vinom pravijo, da so “brez ličil” – prav vsako, s svojim izraženim značajem. Filipa Pato je priznana vinogradnica v Bairradi. Diplomirala na univerzi v Coimbri kot kemijski inženir, svoje vinogradniške veščine pa je izpopolnjevala v Bordeauxu v Franciji, Mendozi v Argentini in Margaret Riverju v Avstraliji ter z očetom Luisom Patom, upornikom Bage. William Wouters je kuhar, sommelier in restavrator. Prihaja iz gostinske družine iz belgijskega Antwerpna. Je sommelier prvak in nekdanji glavni kuhar belgijske nogometne reprezentance na svetovnem prvenstvu v Braziliji in evropskem pokalu v Franciji. Filipa in William skupaj delita vse svoje izkušnje: ljubezen do hrane in vina, srečanja z odličnimi vinogradniki, sommelierji in ljubitelji vina z vsega sveta ter čarobno, neizčrpno kulturo sveta vina. Danes je za Filipo in Williama Ois do Bairro središče njunega vinskega vesolja. Z gosti z veseljem delita vso svojo strast do hrane in vina in svojo filozofijo: pijte in jejte lokalno ter razmišljajte globalno.

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top