Clots de Pals AOC, 2021, Domaine des Homs, 0,75 l

12,50 

Spoznajte ekološko pridelano rdeče vino iz sort grenache in syrah. Vino prihaja iz francoskega Languedoca, odlikujejo pa ga arome robid, ribeza in kakava. Vino je lepo, mehko, zaokroženo, a še vedno lahkotno.

Razpoložljivost: 15 na zalogi

00821 00821 Categories , Tag

To rdeče vino iz francoskega Languedoca je sestavljeno iz sort grenache in syrah. Arome so lepe in sveže: robide, ki se odražajo tudi v ustih, poleg njih pa zaznamo še kakav, ribez.

Vino je lepo, mehko, zaokroženo, a še vedno lahkotno.

Teža 1,5 kg
Regija

Langeudoc

Sorta

85 % grenache, 15 % syrah

Hiša

Domaine des Homs

Alkoholna stopnja

14 %

Priporočena temperatura

12 – 14°C

Država

FRANCIJA

Potencial staranja

5–10 let

Stil vina

Bogato rdeče vino

Letnik

2021

Prostornina

0,75 l

Vinifikacija

15 dnevna maceracija pri kontrolirani temperaturi, po mlečnokislinski fermentaciji sledi 6 mesečno zorenje v betonskih posodah

Ujemanje s hrano

Teletina, razne testenine v omaki

Barva

Škrlatno rdeča

Domaine des homs

Posest Domaine des Homs, ki deluje po načelih biodinamike, se razprostira na 20 hektarjih v osrčju regije Minervois v francoskem Languedocu. Regija je zelo topla in suha, veter, ki piha z morja na kopno, pa prinaša ravno prav vlage. Terroir je sestavljen iz peščenjaka, gline in kremena. Družina lastnika Jean-Marca je na tem posestvu že tri generacije nazaj gojila grozdje, vendar je Jean-Marc prvi, ki stekleniči večjo količino vina. Njegov oče in dedek vina nista prodajala drugam kot lokalnim trgovcem. Ko sta Jean-Marc in njegova žena Anne leta 2000 prevzela klet, sta se (po enološki šoli in vajeništvu po vsej Franciji) odločila, da bosta sistematično ponovno zasadila 13 od 20 hektarjev in pustila najbolj produktivne, zrele trte, ter pomladila vinograde. V skladu s certificirano organsko pridelavo so tla preorana, v njej ni nobenih kemičnih sredstev niti kemičnih gnojil, organska zrelost zagotavlja prehrano tal. Sorte, ki jih gojijo na posesti Domain des Homs, so Syrah, Grenache in Cinsault, Viognier, Chardonnay in Muscat.

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top