Cuve Nicolas Mil. 2016, Champagne Charlot Tanneux, 0,75 l

46,50 

Izkusite izjemen letniški šampanjec biodinamične pridelave, ki ga krasijo arome pomladnega cvetja, mandljev in rdečega ribeza. Eleganten in kulinaričen šampanjec.

Razpoložljivost: 27 na zalogi

00833 00833 Categories , Tag

Izjemen letniški šampanjec blanc de noir je krasne, globoko zlate barve. 75 % grozdja prihaja iz lege Les Vossenelles, kjer so bile trte zasajene leta 1964, 25 % pa iz laiudit Les Chapottes, kjer so trte bile zasajene leta 1976.

Biodinamični šampanjec ponuja sveže, intenzivne in kompleksne arome: pomladno cvetje, mandlji in rdeči ribez s prihom arom lesa. V ustih je mandljeva nota še bolj očitna in vinu daje veliko značaja. Svež, saden in zelo dolg cuvée, ki ima še potencial staranja. Postrezite ga s teletino, svinjino, z morskimi jedmi ali mladimi do srednje staranimi siri.

Šampanjec iz ekološko pridelanega grozdja.

Dosage: Extra Brut 4,5 g/l

Teža 1,5 kg
Prostornina

0,75 l

Regija

Šampanja

Stil vina

Kompleksno peneče vino

Priporočena temperatura

6–8 °C

Potencial staranja

10–15 let

Sorta

95 % modri pinot, 5 % pinot meunier

Letnik

2016

Hiša

Champagne Charlot Tanneux

Država

FRANCIJA

Ujemanje s hrano

Svinjina, morske jedi, teletina, mladi do srednje starani siri

Barva

Zlato rumena

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Cuve Nicolas Mil. 2016, Champagne Charlot Tanneux, 0,75 l”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Champagne Charlot Tanneux

“Ko pijem vino, želim okusiti njegov terroir – zaradi tega to počnem. Želim videti osebnost kraja, prostor kjer se je rodilo, želim biti ganjen, preplavljen s čustvi.” – tako Vincent Charlot razlaga svojo filozofijo. To počne tako čustveno, da te enostavno zagrabi želja prijeti v roke steklenico njegovega biodinamičnega šampanjca, jo odpreti in dobesedno okusiti ravnokar povedano. Vincent ima v lasti 4,4 hektarje vinogradov, ki se razprostirajo skozi 6 vasi (Mardeuil, VAuciennes, Epernay, Moussy, Pierry 1er Cru in Ay Grand Cru) in obsegajo 39 različnih parcel. Vsi vinogradi so obdelani po principih biodinamičnih metod in so od leta 2013 certificirana bodisi ekološko ali Demeter. Vincent velja za pravega terrori geek-a, saj vsako lego vinificira posamično in letno predstavi med 17 in 27 (!) različnimi etiketami, vse z namenom predstaviti raznolikost in edinstveno osebnost tal in izpostavitev leg. To pomein, da je lahko že en sam sod celotna tiraža, se pravi približno 300 steklenic! Vsa osnovna vina so pridelana s spontano fermetnacijo in nekajmesečnim zorenjem v hrastovih sodih, ali glinenih posodah in velikokrat ne opravijo mlečnokislinske fermentacije. Vsi šampanjci so letniški in markirani z večletnim zorenjem na drožeh. Tudi zaradi tega velja v krogih ljubiteljev kot zelo iskanega in priljubljenega, saj njegovi šampanjci slavijo kot izjemne, kulinarične mojstrovine. Linija šampanjcev Charlot Tanneux predstavljajo šampanjci z ekološkim certifikatom, Vincent Charlot pa so šampanjci z Demeter certifikatom. Ne glede na to so vsi vinogradi obdelani po biodinamičnih principih in predstavljajo pravo biodiverziteto z več kot 90 različnimi rastlinami. Mnoge med njimi so jedilne in pogosto se med sprehajanjem po vinogradu obiskovalci z njimi podkrepijo.

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top