Grjanc 9, 2018, UOU, 0,75 l

29,90 

Vino prijetne cvetice po gozdnih sadežih in dolgegotrajnega okusa. Lahko ga postrežemo k izrazitim mesnim jedem, domačim suhim in prekajenim mesninam ter divjačini.

Ni na zalogi

Želite biti obveščeni, ko bo ta izdelek spet na zalogi?

00196 00196 Categories , Tag

Rdeče suho vino, ki je dobilo ime po devetih sortah iz vinograda Na Grjancu. Vino temno rubinaste barvo in prijetne cvetice po gozdnih sadežih. Gre za toplo in bogato rdeče vino, ki je v ustih lepo mehko in žametno. Pohvali se lahko z dolgim zatonom, ki užitek ob pitju lepo nadgradi. Vino, ki ga lahko postrežemo k izrazitim mesnim jedem, domačim suhim in prekajenim mesninam ter divjačini.

Teža 1,5 kg
Regija

Brda

Sorta

Merlot, refošk, cipro, cabernet sauvignon, maločrn, syrah ..

Hiša

UOU

Alkoholna stopnja

14 %

Priporočena temperatura

14–16 °C

Država

SLOVENIJA

Potencial staranja

10–15 let

Stil vina

Klasično rdeče vino

Letnik

2018

Prostornina

0,75 l

Vinifikacija

lastne kvasvke, maceracija 14 do 20 dni, hrastovi sodi 16 mescev

Ujemanje s hrano

divjačina, žar, zrezek (steak)

Barva

Rubinasto rdeča

UoU

UOU vina, morda več kot ostala, prenašajo stari duh in posebno zgodbo. Trte skoraj 90 let starih vinogradov so z ljubeznijo vzdrževane in ravno tako z ljubeznijo vsakič podarjajo edinstvena naravna UOU vina. Lastnik neverjetne energije, gospod Marinko Pintar, skupaj z družbo manjših vinarjev vzdržuje in skrbi za stare trte ter vedno izboljšuje njihovo rodnost. UOU so ekološko pridelana macerirana bela in rdeča vina pridelana iz grozdja starih vinogradov, čigavo zgodovino in karakter so prenesli na svoj okus. Blagovna znamka »UoU« obuja spomin na vola, vprežno žival, ki je primorskim ljudem, prav tako močnim, vztrajnim in trmastim, stoletja pomagala preživeti. Naravno vina »UoU« zahtevajo popolno pozornost. Stare trte, trud po naravnem kmetovanju so v povezavi z zorenjem v lesenih sodih del recepta, ki vinu daje svojstveno aromo z izrazitim telesom.

PODOBNI IZDELKI
Scroll to Top